1963 Chevrolet Truck Fakta

Den 1963 Chevrolet lastbil var en del av Chevy ärevördiga C / K-serien av lastbilar som producerades mellan 1960 och 1999. C / K-serien representerade bäst standardisering av pickup truck som en arbetshäst: Det presenterade minimala förändringar i kroppsstil från år till årets speciellt stort sett oförändrad Stepside modell över fyra decennier men många inkrementella uppgraderingar i mekaniska komponenter och hyttstorleken. Den 1963-modellen var ett tidigt exempel på robust hållbarhet i kombination med vissa passagerar bil bekvämligheter.

Historia


Den 1963 Chevrolet lastbil satt i mitten av den första generationen 1960-1966 serien mickar som ersatte de gammaldags fordon med en hög sitt hytt, uppsvällda fendrar och upphöjda huva. De 1963 lastbilar presenterade raka linjer, platt huva och platt-sidig karosspaneler. De två fyrhjulsdrift "C" och fyra-wheel-drive "K" modeller betecknades 10 (som i C10 eller K10), 20 eller 30 för 1 / 2-, 3 / 4- och 1-ton modeller respektive , enligt Pickuptrucks.com.

Typer


Den 1963 Chevrolet lastbil erbjöds i en vanlig hytt med antingen en standard kort lastlåda eller lång säng versionen. Dessa lätta lastbilar identifierades som Apache-modellen. Större Chevy lastbilar 1 ½ ton och större identifierades som Viking-modellen. Viking 50, till exempel, var en 2-tons lastbil. Den pickup var tillgänglig som plattan-sidig "fleet" eller "Stepside", som presenterade bakre utskjutande fendrar med ett steg mellan hytten och fendrar för tillträde till sängen. Trim nivåerna den avskalade Anpassad och Deluxe, som presenterade vissa bekvämligheter.

Storlek


Standarden regelbundna hytten halv-tons Chevy lastbil satt på en 115-tums hjulbas. Den 3/4 tons modellen utrustad med den långa lastlådan innehöll en 127-tums hjulbas och 1-tons modellen mätte 133 inches. Cab mått jämfört med de tidigare 1950-talet generation pickups förbättrades med nästan 6 extra inches i hip rum och 1,3 inches i takhöjd. Benutrymme ökade med nästan 2 inches över 1959 lastbilshytter. Den totalvikt av halv-ton fyra fyrhjulsdrift 1963 lastbil var £ 5200.

Egenskaper


Den standardutrustning i 1963 Chevrolet lastbilen var minimal. Alla modeller var utrustade med en AM-radio. Valfri luftkonditionering var tillgängliga. Enheten var återförsäljare installerad under instrumentbrädan. Ingen in-dash fabriken luften var tillgängliga förrän 1967. Den anodiserade aluminiumgaller på Deluxe lastbilen (galler på Anpassad modellen målades vita) var präglade med "Chevrolet" över den nedre baren. Fender badging bestod av vertikal rektangel med serienummer på toppen och den röda Chevy bowtie logotyp under den. Lasten box, eller säng, var golvet lagt med gula tall mellan metallremsor. Blinkers, när ett alternativ, hade blivit standardutrustning 1962.

Under huven


Basen motor för '63 Chevy lastbilen var 140-hästkrafter 230-cubic-tums inline sexcylindrig. Som tillval, den 160-hästkrafter 292-cubic-tums V-8 var tillgängliga. Coil-våren framvagn var nytt 1963. Motorer matchades med antingen en tre- eller fyra-växlad manuell växellåda eller två hastigheter Powerglide automat.articles connexes