Sandraktheis.com

Vad som orsakar en TV för att Skär av och på av sig själv?

Vad som orsakar en TV för att Skär av och på av sig själv?
Även om det kan verka som en paranormal upplevelse, TV flimmer på och av på egen hand förmodligen har en mer normal förklaring. Din TV är en elektrisk apparat och är föremål för fel på samma sätt som en brödrost, mikrovågsugn eller järn är. Dina kraftkälla, komponenter och inställningar kan alla vara att skylla för en flyktig uppsättning. Kontrollera om några av de vanligaste förklaringarna till en TV med en egen vilja innan du kallar Ghostbusters.

Döende Lampa


Om du äger en LCD eller DLP-TV, kanske din apparat inte att den slås på och av, men förlorar ljus. Både LCD och DLP TV drivs med hjälp av utbytbara lampor som ger ljus för olika färger du ser på skärmen. Som en lampa börjar brinna ut och dör, flimrar det, ungefär som någon annan lykta i ditt hem. Hur verkar som din TV flimmer på och av egentligen bara kräver en ny lampa.

Lös Nätsladd


Om du nyligen haft ett videospel turnering eller Super Bowl fest på ditt hus, kan nätsladden har knackat loss av entusiastiska gäster. En lös nätsladd kan jounced ur och in i vägguttaget, vilket gör det verkar som om TV: n vänder på och av på egen hand. Kontrollera alltid att se om sladden är säker innan du hoppar till några slutsatser om tillståndet i din TV, och nästa gång berätta för dina gäster att bosätta sig.

Sleep Timer


Om din TV har en insomningstimer funktion kan du ha oavsiktligt satt det när du använder några av TV: ns övriga funktioner, eller annan person har satt timers utan din vetskap. Med en insomningstimer, kan du ställa in en tid för din TV för att stänga av och slå på igen som ett sätt att stänga av TV: n när du somnar eller använda den som ett larm. Kontrollera dina inställningar för att se till att du inte av misstag satte timern utan att inse det.

Erhålla service


Om du har gjort för felsökning och din TV är fortfarande på fritz, kan det krävas mer omfattande service. Innan du ringer reparatören, alltid läsa igenom din garanti. Vissa delar och tjänster kan täckas och du kan upphäva garantin genom att erhålla tjänsten på egen hand. Försök inte att fixa något själv tills du har kontaktat TV-tillverkaren att fråga om delar, tjänster och garantivillkor.