Sandraktheis.com

Hur man byter linsen på en BlackBerry Curve

Hur man byter linsen på en BlackBerry Curve
Linsen på din BlackBerry Curve är en fyrkantig glas ram som passar över LCD-skärmen för att skydda den från skador. Om du har hittat dig själv med en repad eller skadad lins, kanske du tror att enda sättet att åtgärda det är att ta det till en servicetekniker, men detta är inte nödvändigtvis fallet. Du kan byta ut linsen på din BlackBerry Curve själv, utan att behöva ta bort hela fronten eller ens demontering av enheten. Allt det skulle ta är lite tid och koncentration.

Instruktioner


•  Placera din BlackBerry Curve sidan upp på ett bord och ställ din hårtork dess höga inställning. Arbeta hårtork i ytterkanten av linsen för ett par minuter, håll det ca 3 inches ovanför BlackBerry. Detta kommer att lossa limmet som håller linsen på plats.

•  Sätt din lilla plast bända verktyg i sömmen mellan toppen av linsen och ramen av BlackBerry. Denna pry verktyg bör komma ingår i köpet av din nya objektivet från din BlackBerry återförsäljare eller online. Men om det inte gjorde det, kan du köpa en från en elektronikaffär.

•  Skjut bända verktyget i ytterkanten av linsen, försiktigt lyfta upp som du gör det. Ta bort objektivet från LCD-skärmen när du har jobbat loss med pry verktyget. Var noga med att inte röra vid själva LCD-skärmen när du tar bort objektivet.

•  Ta bort skyddskåpan från den nya linsen. Ta bort skyddskåpan från limmet på baksidan av objektivet. Din nya objektivet kommer nu vara redo att passa över LCD.

•  Placera linsen över LCD och anpassa den jämnt, vilket gör att alla sidor är i jämnhöjd med BlackBerry-enheten.

•  Kör fingrarna runt omkretsen av linsen, försiktigt trycka ner när du gör det för att säkra objektivet under LCD-skärmen.