Sandraktheis.com

Vad orsakar Phone Störningar?

Vad orsakar Phone Störningar?
Mobiltelefon störningar kan göra dina konversationer svårt, och i vissa fall omöjligt. Störningar tar ofta formen av bakgrunden statisk, men kan också vara nedsatt volym eller plocka upp som orsakar dova konversation eller bakgrundsljud. Beroende på om du använder en vanlig telefon eller en mobiltelefon, kan olika källor vara orsakar svårigheter.

Radio- och TV-sändare


En av de största orsakerna till telefonstörningar kommer från radio- och TV-sändare. Moderna telefoner har halvledare i dem som förstärker någon närliggande ljud. När en TV eller radioprogram sänds i närheten, kan telefonen börja plocka upp ljudet och spela upp den via telefonen i varierande grad av klarhet. Beroende på din närhet och själva telefonen, kan du höra signalen tydligt, eller det kan dämpas och förvrängs.

Andra Elektronik


Radio- och TV-sändare är inte de enda signaler som kan orsaka störningar. Flera typer av elektronik genererar vågor som kan plockas upp av din telefon. Allt från mikrovågor till billarm till wi-fi modem eller routrar kan överföra signaler som kan störa din telefon. Detta problem är oftast bara tydligt med nyare telefoner, eftersom äldre telefoner saknar halvledar som orsakar detta problem. Om du har en äldre telefon, kan du överväga att ansluta använder den inom ditt hem plågas av störningar.

Andra telefoner


Telefoner själva kan ofta vara en källa till interferens. Telefoner, speciellt trådlösa telefoner och mobiltelefoner, sänder signaler som ibland kan höras av den som ringer i närheten. Detta problem förvärras om en uppringare använder en Bluetooth-enhet. Dessa enheter möjliggör handsfree-samtal, men ibland störa andra telefoner i närheten. Bluetooth-enheter kan också orsaka störningar för sin användaren om enheten är på en bullrig eller svag kanal. Bluetooth har sedan dess infört enheter som bekämpa detta problem, men äldre modeller av headsetet kan fortfarande stöta störningar.

Dålig mottagning


En av de största orsakerna till störningar för mobil användare är dålig mottagning. Detta genererar ofta en statiskt brus som kan gör samtalen svåra att höra. Det finns ett antal orsaker till dålig mottagning inklusive platsen och väderproblem. Mark linjer kan också ha dålig mottagning om komponenterna är oren eller trasig.