Sandraktheis.com

Hur Kontrollera Lyssna Devices

Hur Kontrollera Lyssna Devices
Avlyssningsanordningar planterade i hemmet eller på kontoret kan ge dina motståndare eller konkurrenter tillgång till konfidentiell information som delas i privata samtal. Eftersom detektering och lokalisering av avlyssningsutrustning, eller "fel", är svårt, även för experter, bör en erfaren professionell hyras för att göra själva skanningen. Men om du känner att din integritet, i hemmet eller på kontoret, har äventyrats av avlyssningsutrustning som installerats av obehöriga, det finns åtgärder du kan vidta, och varningsskyltar för att titta efter, före hyra en professionell.

Instruktioner


•  Titta och lyssna efter tecken på att andra är invigt information som tros vara konfidentiella. Om konkurrenter eller motståndare ha kunskap om privata angelägenheter, bör du fråga hur de fått denna information.

•  Var medveten om obehöriga och oombedda besök från tekniker kontroll telefonlinjer, värme- och kylaggregat, datorer eller andra enheter inom ditt hem eller kontor. Tjuvlyssnare använder ofta den här typen av taktik för att få tillträde till byggnaden för att installera avlyssningsutrustning.

•  Ta några presenter du får från misstänkta kontakter till en teknisk motåtgärder specialist för utredning. Gåvor allt från elektronik till pennor och tavelramar kan husera avlyssningsutrustning. Har objekten kontrolleras innan föra dem in i något rum där privata samtal hålls.

•  Undersök utrymme för något som verkar malplacerad. Detta inkluderar väggplattor, avsluta tecken, klockor, lampor eller rökdetektorer som är nya, glasburk, krokiga eller en annan nyans (vilket innebär att de kan ha bytts ut.) Undersök sådana artiklar för små hål. Möbler och inredning kan även vara något snett, ger rummet en känsla av att ha blivit "rånat" utan något som saknas. Inkräktare ofta inte kan ersätta saker precis som de var, och du kommer ofta att kunna upptäcka minsta rörelse av fixturer.

•  Undersök golv för skräp. Installera avlyssningsutrustning ofta innebär att man går takplattor eller belysning eller borra små hål i väggar och takplattor. Kontrollera också takplattor för eventuella sprickor eller andra skador som de är sköra och ofta skadas vid flyttas. För att göra denna process enklare, regelbundet utreda och ersätta alla flisas, sprickor eller andra skador takplattor, så du kommer att kunna berätta när något är annorlunda med dem.

•  Håll utkik efter misstänkta fordon i närheten. Tjänste lastbilar eller fordon med ryggområden, där någon kan sitta och övervaka eventuell avlyssningsutrustning, som visas för långa timmar och ofta bör vara misstänkt.

•  Lyssna efter missljud kommer från telefonlinjen eller störning med tv eller radio i rummet. Volymförändringar eller statiska, popping och skrapljud på din telefonlinje kan vara en indikation på en lyssnande enhet. Om telefonen gör ljud när den är på kroken, det finns en sannolikhet för att användas som en lyssnande enhet. Om du hittar det finns ett gnisslande ljud när trimma din AM / FM-radio, sakta radion runt i rummet. Om radion avger en mycket högt, gällt skrika, är detta ofta återkoppling från en lyssnande enhet.

•  Kontakta en professionell för att genomföra en teknisk Security Motåtgärder (TSCM) undersökning, eller sopa, av området. Före den professionella anländer, inte diskutera möjligheten av en lyssnande enhet i äventyras rum eller på telefon. Om avlyssnande är medveten om att du är misstänksam, kan han vidta åtgärder för att göra lyssningsanordningen svårare att lokalisera.