Sandraktheis.com

Kan en iPhone Överleva Getting Wet?

Kan en iPhone Överleva Getting Wet?
Släppa en iPhone i vatten är en olycklig olycka säker på att göra dig krypa. Medan vattenskador är förvisso kapabel att förstöra din enhet, om du itu med problemet direkt kan det finnas hopp. Skärmen på en iPhone är mycket mer motståndskraftig mot vatten än dockningskontakten och hörlursjack, vilket leder till de inre mekanismerna i telefonen.

Risk för skador


Om din enhet är i kontakt med vatten, kan korrosion av de interna mekanismerna uppstå. Dockningskontakten, som löper längs botten av iPhone, tillsammans med hörlursuttag och nätet som täcker iPhone högtalare är mest sannolikt att visa de första tecknen på skador. Leta efter rost eller annan missfärgning på dessa metalldelar som ett tecken på korrosion. Om inte behandlas omedelbart, kommer korrosion orsaka obotliga skador; även om du försöker att behandla vattenskador, kan permanenta skador existerar.

Liquid Kontakta Indikator


Apple utformade iPhone med potentiella skador vatten i åtanke. Om enheten har kommit i kontakt med vatten eller någon annan vätska, titta in i hörlursjacket längst upp på telefonen. Om du ser en röd prick inne i uttaget, har indikatorn vätskekontakt aktiverats. En röd indikator också ur dockningskontakten, om vatten tränger in i enheten. När du ser indikatorn, är det en signal om att enheten har kommit i kontakt med tillräckligt mycket vatten att det inte kan vara restorable.

Hem botemedel


När din iPhone upplever kontakt med vätska, är det viktigt att försöka suga upp vätskan så snabbt som möjligt. När du stänger av enheten, rekommenderar iPhone App Review sätta iPhone i en zip-lock påse fylld med okokt ris. Innan du stänger väskan, få ut så mycket luft som möjligt. Lämna telefonen i väskan under minst två dagar; riset kommer att absorbera vattnet från telefonen. Om du kan, sitta iPhone vertikalt så att eventuellt vatten inuti kommer ut genom botten på telefonen.

Professionell hjälp


Om du aldrig har arbetat i mobiltelefon reparation, försök inte att öppna din iPhone. Om telefonen slutar fungera efter vattenskador och du inte vill kasta in handduken och få en ny, ta enheten till en Apple Store eller annan professionell verkstad. Om vattnet inte helt korrodera insidan av telefonen, kan det vara repareras.