Seamless Cloud Storage genom Ommappning dina Windows File bibliotek

Seamless Cloud Storage genom Ommappning dina Windows File bibliotek
Istället för att oroa dig var du sparar en fil, ta bort alla tvivel genom remapping dina bibliotek Windows-fil till mappen moln lagring. På så sätt har du byggt en save-gång-och-sync lösning som inte kräver någon extra pågående arbete. Cloud lagring tjänster erbjuder tre kraftfulla fördelar. Först, ladda upp till en central server innebär att du aldrig förlora filer eftersom din hårddisk misslyckas. För det andra, är dina filer synkroniserade mellan flera olika enheter, så att du inte behöver hålla reda på vilka av dina datorer som du lagrat dem på. Tredje, de flesta moln servrar kan du komma åt dina filer från vilken dator som helst med en webbläsare. Dessa kraftfulla fördelar minskar dock när dina filer lagras i mappar som inte är inställd på att synkronisera.

Cloud Storage Behavior


Många molnlagringstjänster, inklusive Dropbox och SkyDrive, installera ett litet program som körs tyst i bakgrunden på din dator. Detta program skannar en viss mapp - inklusive dess undermappar - på den datorn söker efter förändringar. När den hittar en, synkroniserar den ändringen med en speglad kopia av mappen på en central server. Programmet klockor servern för förändringar, också, och synkroniserar dem med den lokala datorn. Förändringar inkluderar tillägg och strykningar - som att lägga till eller ta bort filer - liksom inkrementella ändringar i befintliga filer.

Förutom att hålla datorn synkroniseras till en server, dessa molnlösningar låter dig fjärråtkomst eller ändra filer som finns på servern via en vanlig webbläsare, även när du använder en dator som inte har molntjänst program installerat.

Om du använder mer än en dator, kan du behålla alla dina datorer i synk med hjälp av dessa moln lagringssystem. En förändring till en fil kommer att propageras till alla datorer, antingen i realtid eller när datorn är påslagen och molntjänsten driver sin första kontroll på sin mapp. Ändringar i samma fil på olika datorer brukar kontrolleras av den dag-och-tidsstämpel för den senaste ändringen - den nyaste versionen vinner.

Windows File Bibliotek


Från och med Windows 7, Microsoft introducerade bibliotek fil till Windows Explorer. Ett bibliotek är en virtuell mapp som innehåller andra mappar i den. Till exempel, inte Pictures biblioteket inte existera som en riktig mapp. Den fungerar som en behållare med länkar till riktiga mappar som inte innehåller foton - inklusive mappar som kan vistas i ett nätverk eller på en flyttbar hårddisk.

Windows 7 och Windows 8 inkluderar som standard bibliotek som heter Dokument, Musik, Bilder och Video. Dessa bibliotek omfattar de specifika mappar i en användares hemkatalog som är tillämpliga på varje bibliotekets dokumenttyp. Du kan skapa egna bibliotek, också, och fylla dem med några mappar du vill behålla i räckhåll, utan att faktiskt flytta dessa mappar.

Bibliotek gör det lättare att lagra information eftersom den gemensamma Dialog Arkiv - fönstret som visas under "Spara som" eller "Open" kommandon för de flesta program - visar tydligt biblioteken på vänster sida av fönstret. Biblioteken tydligt visas i Utforskaren, alltför.

Modifierande bibliotek


Det är lätt att lägga till nya mappar till en fil-bibliotek. Bara öppna Utforskaren, högerklicka på biblioteket och välj "Egenskaper". I dialogrutan som visas, lägga till eller ta bort mappar som ska ingå i biblioteket och plocka en mapp för att tjäna som en standard.

För att göra det mesta av din molnlagringslösning, mappa dina olika bibliotek fil att peka direkt till din moln medvetna mappar. Till exempel, både SkyDrive och Dropbox lägga till en mapp under ditt användarkonto hemkatalog; filer eller mappar i den SkyDrive eller Dropbox-mappen kommer att synkroniseras. Så om din SkyDrive mappen C: \ Users \ Jason \ SkyDrive, sedan skapa en serie datamappar inom denna SkyDrive mappen och kart ett bibliotek på varje. Till exempel kan mappen Dokument mappas till C: \ Users \ Jason \ SkyDrive \ Documents eller foton katalogen kan peka på C: \ Users \ Jason \ Dropbox \ Foton.

Om du lagrar filer baserat på Windows-bibliotek, så att du alltid hamna lagra dina dokument i samma uppsättning mappar som synkroniserar med ditt molntjänst.

Flytta filer


Kom ihåg att endast filer som lagras i molnet tjänstens övervakade mappar synkroniseras. Enkelt att lägga mappar till ett bibliotek kommer inte att klippa det. Du kanske tycker att det är användbart att flytta alla dina befintliga datamappar till din SkyDrive eller Dropbox mappträdet och kart dina bibliotek att peka bara där.

En fångst: Se till att du har tillräckligt med utrymme för alla dina filer på ditt molntjänst konto. Alla de stora molnlagringsleverantörer inkluderar en begränsad mängd av ledigt utrymme, med möjlighet att köpa mer under månads- eller årsavgifter planer.articles connexes