Sandraktheis.com

Hur man gör Glasfiber Body Panels

Hur man gör Glasfiber Body Panels
Att vara i en bilolycka kan lämna din bil med inte bara inre skador utan även yttre fysiska skador som tar avstånd från det estetiska (och dollar) värdet på din bil. Skadade karossdelar kan vara dyra att ersätta och kan inte täckas av din försäkring. Däremot kan du lära dig att göra din egen glasfiber karosspaneler på hemmaplan. Även arbetet med glasfiber kräver mycket tålamod och en god känsla för detaljer, det kan spara dig mycket pengar och du kan även skräddarsy panelerna för att göra din bil en av ett slag.

Instruktioner


•  Försiktigt replikera dimensioner bilens karosspaneler på ett papper. Även om du kan anpassa panelerna som du vill, du behöver se till att alla bitar passar. Din design bör innehålla där panelerna kommer att ansluta till bilen, kommer en liten felbedömning resultera i en icke fungerande panel.

•  Rista skumblocket för att bilda en form enligt din design. Du kan limma flera mindre block av skum tillsammans för att bilda en större bit som passar panelen. Använd 180-grit sandpapper för att jämna ut ytan av skummet. Täck skummet i Bondo och låt det torka. Sand den torkade Bondo med 220-grit sandpapper tills slät.

•  Spraya polyestergrund ovanpå Bondo. Primern kommer att vara mycket tjock skillnad från den vattniga färgprimer. Låt primern torka. Torktiden varierar beroende på märke. Använd 180-grit sandpapper för att jämna ut ytan. Fortsätt att slipa med finare grits tills du är våtslipning med 1000-slippapper.

•  Låt det sitta i 3-4 dagar. Under den tidsperioden, vaxa pjäsen 3-4 gånger. Vaxet kommer att säkerställa en jämn yta som gör dina karosspaneler smidig. Spraya med Tooling Gel och låt det sitta tills klibbig. När gelén väl är klibbig, applicera hartset.

•  Ta glasfiberblad och separera dem tills de är i mindre glasfiber trådar. Fastställa glasfiber direkt ovanpå hartset .. Använd glasfiber valsen för att avlägsna eventuella luftbubblor under. Upprepa 6 gånger så att din kropp panel kommer att vara stark.

•  Låt massan torka innan du tar bort. Använd ett rakblad för att rensa upp eventuella utstickande bitar av glas. Använd trä blandningspinne för att försiktigt skala panelen ur formen. Du kan använda en luftpistol att blåsa in mellan att påskynda processen.

Tips och varningar


  • Använd handskar för att hålla kemikalier och glas från röra din hud. Också bära en mask för att inte andas in farliga ångor