Sandraktheis.com

Hur att justera en Plasma HDTV

Hur att justera en Plasma HDTV
Moderna plasmaskärmar, liksom nästan alla platta skärmar, kräver en justering innan förväntar bästa bildkvalitet. Även hyra en kalibrator för att justera den inställda är alltid ett alternativ, med hjälp av en vanlig DVD eller Blu-ray-baserade kalibreringsskiva är mycket effektivt till en bråkdel av kostnaden. När kalibreringen är klar, kör plasma uppsättningen mer effektivt, färgerna är mer exakt, och uppsättningen varar längre.

Instruktioner


•  Ställ alla bildjusteringar till neutralt, standardnivå. Stäng av alla bildkvalitetsförbättringar. Gör bilden förinställd på apparaten för att "Användare", "Cinema" eller "Film". Dessa representerar de mest exakta och neutrala utgångspunkter på de flesta plasmaskärmar.

•  Sätt i kalibreringsskivan i spelaren. Tryck på "Meny" knappen på spelarens fjärrkontroll för att dra upp listan testmönstret.

•  Välj "Ljusstyrka" först. Justera ljusstyrkan på plasma, tills en av de angivna mönstren på skärmen försvinner, eller är knappt synlig. Lyssna på instruktionerna på skivan för att avgöra vilka element ska försvinna in i bakgrunden, vilket indikerar korrekt justering.

•  Flytta till "Kontrast" mönster. Justera kontrastinställningen på plasma tills den översta rutan på mönstret är helt vit, utan att verka "fuzzy".

•  Navigera till "Färg" eller "Hue" mönster. Placera det blå filtret framför din dominanta ögat. Justera färgen tills blinkande rutor visas slutar blinka, försvinna mot färgfälten. Upprepa samma process för "Tint", justera färgtonen på plasma.

•  Flytta till "Skärpa" justering. Finjustera skärpa inställningen på plasma. Sluta öka skärpan om du ser vita linjer som gränsar till svarta linjer på testmönstret. Backa skärpa släpps av, tills denna vit kant försvinner.

Tips och varningar


  • Gör alla bildjusteringar utan ett överflöd av bukt ljus skiner på skärmen. Detta påverkar hur ögat uppfattar färg och ljusstyrka.
  • Lämna inte ett hög kontrast statisk testmönster på en plasma nyare än 100 timmar gammalt. Risk för inbränning eller "burn-in" är osannolikt, men möjligt.