Sandraktheis.com

Hur Subtrahera och göra negativa siffror Använda TI-83 Plus

Hur Subtrahera och göra negativa siffror Använda TI-83 Plus
TI-83 Plus grafräknare är ett ovärderligt verktyg, men att lära sig använda det på rätt sätt kan vara lite långsam pågående vid första. Denna artikel kommer att förklara skillnaden mellan subtrahera tal och skapa negativa tal med TI-83 Plus.

Instruktioner


Hur Subtrahera och göra negativa siffror Använda TI-83 Plus


•  För att skapa negativa tal, kommer du att använda den "negativa" tangenten (-) som är belägen nedanför "3" -tangenten. Så, till exempel, för att skriva siffran -9, kommer du först trycka på "-" och sedan på knappen "9" tangenten.

•  Den "negativa" tangenten används inte för att subtrahera. Använd i stället den "subtraktion" tangenten. Det är den tredje blå knappen upp från botten på höger sida av räknaren, precis ovanför "tillägg" tangenten (+). Till exempel att skriva "9-5", kommer du först trycka på "9" tangenten, då den blå "subtraktion" tangenten, och slutligen "5" tangenten.

•  Den vänstra och högra "parentes" knapparna sitter ovanför "8" och "9" respektive. Parentes gör det möjligt att faktiskt använda negativa tal i subtraktion problem. Till exempel kan du dra negativ fyra från negativ åtta genom att skriva (-8) - (- 4). Tryck på vänster "(", då den "negativa" -knappen, sedan på "8", och stäng den med rätt ")". Använd sedan den blå "subtraktion" nyckel, följt av vänster "(" nyckel, den "negativa" -knappen, och "4", och stäng den andra uppsättningen parentes av med rätt ")" nyckel. Om du trycker på "enter" nyckel ", bör lösningen visas som" -4 ". Se alltid till att stänga uppsättningar parentes annars räknaren visas ett felmeddelande.