Varför min iPhone Håll säga Inget SIM-kort?

Varför min iPhone Håll säga Inget SIM-kort?
IPhone felmeddelandet "Inget SIM installerad" indikerar att din iPhone är att ha problem med att hitta din personliga information identifikation. Den kan inte fungera utan det. Några möjliga orsaker kan utlösa detta budskap, som alla kan fastställas med några grundläggande felsökning. Beroende på om SIM-kortet saknas, är skadad eller smutsig, du måste städa, byta ut eller reparera den.

Hur SIM Kort Work


SIM-kort är små rektangulära kort som passar in i GSM-modell telefoner som GSM iPhone. De lagrar ditt telefonnummer samt de av dina kontakter. Telefonen fungerar inte utan SIM-kort. Fördelen med ett SIM-kort är att det är enkelt att överföra ditt nummer och dina kontakter från en telefon till en annan.

"Inget SIM installerad"


För att fastställa orsaken till detta budskap, först kontrollera att SIM är närvarande genom att mata ut SIM-kortshållaren. Om SIM är där, kontrollera att den är skada eller smuts. Det är också möjligt att det finns en hårdvarufel i din iPhone, i vilket fall det kommer förmodligen att behöva service eller utbyte.

Åtkomst till iPhone SIM-kort


Hitta den rektangulära SIM-kortplatsen på iPhone genom toppen av enheten i 3Gs och tidigare modeller. Hitta "micro SIM" -facket på iPhone 4 på höger sida av enheten när skärmen är vänd mot dig. För att ta bort SIM-kortet trycker du på slutet av ett gem i det lilla hålet bredvid kortplatsen. Kortinnehavaren facket bör poppa ut så att du kan ta ut SIM-kortet.

Felsökning


Felsökning för att avgöra om felmeddelandet kan lösas enkelt eller om SIM-kortet eller iPhone behöver repareras eller bytas ut. För att bestämma om SIM-kortet är smutsigt och kan rengöras försiktigt rengöra den med en torr trasa eller genom att blåsa på den. Sätt tillbaka det och starta om iPhone; sedan vänta två minuter för telefonen att känna igen kortet. Om detta inte löser problemet, avgöra om problemet är med SIM-kortet eller iPhone själv. Sätt i ett annat SIM-kort i iPhone eller sätta i SIM-kortet i en annan telefon, och testa om antingen verk. Om iPhone inte fungerar med ett annat SIM-kort, ta den eller skicka den till en reparation specialist. Om SIM-kortet inte fungerar i en annan telefon, skaffa en ny.articles connexes