Sandraktheis.com

Felsökning Problem med strömförsörjningen på en Vizio L32 HDTV

Felsökning Problem med strömförsörjningen på en Vizio L32 HDTV
Den Vizio L32 är en trettiotvå tums LCD HD-TV. Den L32 stöder 720p och 1080i-format och har en inbyggd Digital TV-mottagare som kan ta emot högdefinitionssändningar över luften med en HDTV antenn. Denna TV har zooma och frysa bildfunktioner, och erbjuder en 170 graders betraktningsvinkel, vilket ger tydlig bild visning av dess widescreen från nästan alla vinklar. Den L32 drivs med standard växelström, och som alla tv-apparater kan drabbas av problem med strömförsörjningen. Att veta hur du felsöker problem med strömförsörjningen på denna tv kan spara tid och energi på vägen.

Instruktioner


•  Kontrollera att tv nätsladd är ansluten till ett eluttag.

•  Försök att slå på tv: n med strömknappen sitter på framsidan av TV: n. Om TV: n inte startar, gå vidare till steg tre.

•  Kontrollera strömlampan på framsidan av TV: n. Om ljuset är grönt, är tv på och det bör finnas en bild på skärmen. Om det inte finns någon bild, kan problemet vara i tv-inställningarna eller LCD-skärm på, men problemet är inte en maktfråga. Om ljuset är gult, är tv avstängd, men får ström. I båda dessa fall är problemet med tv interna hårdvara, och TV: n kommer att behöva undersökas av Vizio eller en lokal verkstad. Om det inte finns något ljus, det finns ingen ström till TV.

•  Dubbelkolla att nätsladden är korrekt ansluten till TV: n. I TV: s AC-kontakten är på baksidan av tv i nedre vänstra hörnet. Tryck fast nätkabeln i AC-kontakten på TV för att se till att strömsladden är korrekt ansluten.

•  Tryck på strömbrytaren på framsidan av TV: n. Om TV: n startas, är problemet löst. Om TV: n inte slås på, gå vidare till steg sex.

•  Kontrollera att eluttaget fungerar korrekt. Anslut en annan enhet i samma uttag att TV var ansluten till för att se om den enheten tänds. Om den enheten slås på, är problemet med tv strömförsörjning. Om den enheten inte slås på eluttaget kan vara trasig. Gå vidare till steg sju.

•  Anslut TV till ett eluttag som du vet fungerar.

•  Försök att slå på tv igen. Om TV: n startas, den tidigare eluttag var problemet. Om TV: n inte slå på strömmen är frågan. Om tv: n är under garanti kontakta Vizio för reparation eller utbyte. Om tv: n är ur garanti, kommer tv måste föras till en lokal tv-verkstad som skall fastställas.