Hur man reparerar en rostig bromsledning

Det finns två sätt att reparera en rostig bromsledningen och allt beror på hur mycket av linjen är rostig och var. Om fordonet har varit uppe i norr och saltet har fått till det i den utsträckning som det mesta är rostig, bör hela linjen bytas. Om, av en slump, det finns bara ett avsnitt, såsom området som löper mellan hjulet längs ramen, sedan ersätta bara en bit skulle vara enkel, säker lösning.

Instruktioner


•  Titta linjen över för omfattningen av rost. Om linjen har något mer än yta missfärgning det ska bytas. Om det är alla rostiga, mäta längden av linjen från en ände där den är fäst vid den andra. Lägg alltid till fots för fel när böjd och för kapning. Om hela linjen ska bytas, efter mätning, blöt beslagen ska tas bort med penetrant i ca 15 minuter. Det kan vara nödvändigt att blöta dem flera gånger för att få ut dem.

•  Använd uttag och ratchet att avlägsna alla konsolerna håller bromsledningen till ramen. Varje konsol har en skruv.

•  Använda linjeskiftnycklar, ta bort bromsledningen beslag om du byter hela linjen. Om du byter ut en del, skär sedan den del av linjen ut med slangen saxen. För att använda slangen cutter, lägg den runt linjen och dra åt skruven. Rotera skäraren ett varv och ytterligare dra åt skruven. Fortsätt tills linjen skärs.

•  Lägg den gamla bromsledningen på golvet. Använd slangen Bender och göra den nya bromsledningen har samma böjar som den gamla. När bromsledningen ser likadan ut som den rostiga en, fast den på bilen med hjälp av linjeskiftnycklar för att dra åt beslag. Byt fasthållningsbyglar att hålla linjen på plats.

•  Klipp eventuellt överskott bromsledningen med hjälp av slangen saxen som tidigare. Ta kompressionskopplingar isär. Det kommer att finnas två gavlar med hål i mitten för linjen, två hylsor som liknar en vigselring, och ett centrum rör med gängor i båda ändarna. Placera en av ändlocken på linjen. Placera hylsan över änden av linjen. Håll mittröret eller fat i ena handen och linjen med locket och beslaget i den andra. Tryck in linan i pipan och skruva fast locket på tunnan - det kommer att kollapsa hylsan runt linjen och låsa linan i tunnan med ett läckagesäker tätning. Håll tunnan med en skiftnyckel och dra åt gaveln med en andra skiftnyckel.

•  Placera den andra locket och hylsan på den skurna linjen på fordonet. Skjut den nya linjen med hylsorna och mössor på den gamla linjen. Medan du trycker, drar locket på den gamla linjen tight på pipan. Nu är det på plats - göra samma sak för den andra sidan.

•  Fyll på huvudcylindern med bromsvätska. Lufta bromsarna med en hjälpare. Starta bilen och lossa bromsluftningsskruven på passagerar bakhjulet. Säg hjälpare att driva pedalen i golvet och håll den där. När pedalen är att golvet, stäng luftningsventilen. Nu tala om för honom att låta pedalen uppåt. Upprepa denna process tills bara vätska kommer ut på linjen - ingen luft. Gör passageraren bak och sedan flytta till förar bak, då passagerarsidan och förarsidan.articles connexes