Sandraktheis.com

Instruktioner för Bondo Glasfiber Resin

Måla en metall eller glasfiber yta, som de hittade i en auto organ, kräver ofta att du handskas med brister i den ytan. Att handskas med ljus repor eller mjuka upp- och nedgångar i ytan tenderar att kräva endast en bit av tillämpad slipning. Att handskas med stora brister som skölpar, rost eller bucklor kräver ofta lite mer ansträngning, däribland tillämpningen av ett tillsatsmaterial som Bondo.

Instruktioner


•  Rengör ansökan ytan med varmt tvålvatten med en svamp. Tvätta den noggrant för att avlägsna alla spår av vax olja eller smuts. Pat ytan torr med en ren trasa.

•  Jämna ytan med 80-slippapper i en liten, cirkelrörelse tills du har tagit bort alla spår av täckmaterial. Ta bort eventuella sliprester med ett vax impregnerad please trasa.

•  Knåda röret härdare för att mjuka upp den. Placera en golfbollsstorlek bit av Bondo på en bit skrot plywood. Kläm ungefär en centimeter lång sträng av härdare på Bondo. Omrör blandningen. Håll blandningsförhållandet konsekventa, enligt vikten på det material du använder. Använd ett blandningsförhållande av två delar härdare till 100 delar putty vikt.

•  Bred ut blandningen över reparationsområdet. Tryck fast på den för att se till att den täcker varje tum av ytan. Låt det torka i ca 20 minuter.

•  Slipa Bondo slät med en effekt slipmaskin för grov ut den slutliga formen. Byt till handhållna sandpapper för att avsluta forma kitt med större precision. Prime och måla Bondo som behövs för att matcha den omgivande ytan.

Tips och varningar


  • Tack trasa använder vaxliknande skikt på ytan för att plocka upp damm medan inga rester efter, skapa en tydlig yta.
  • Bär arbetshandskar vid alla tillfällen när du hanterar Bondo.