Vad är Format att göra en normal DVD?

Vad är Format att göra en normal DVD?
DVD har snabbt blivit den mest populära digitala videoformat i Nordamerika, Europa och Australien. DVD-skivor är så vanligt att konsumenterna kan köpa dem, visa dem och även skapa sina egna. Formatet på sig att bränna en DVD beror på den ursprungliga formatet av innehållet som du sätter på den.

DVD


DVD-spelare spela DVD-skivor. DVD-skivor som köps i butik innehåller "region kodning." DVD-spelare i olika länder och regioner har olika regionkoder. Endast DVD-skivor gjorda för att spelas i amerikanska dvd-spelare kan spelas i dem på grund av kodningen. Motion Picture Association of America och filmstudior utnyttja region kodning för att sprida DVD-utgåvor och styra regionen prissättning.

Med undantag för riktigt gamla, kommer de flesta DVD-spelare spela DVD-skivor i alla regionkod. DVD-filmer som gjorts på datorer är som standard regionsfri och kan spelas i alla DVD-spelare. Om du av någon anledning vill ha en DVD som ska spelas endast i vissa regioner, de flesta DVD-programvara ger användarna möjlighet att utse dessa regioner.

Dessa regionskoder är följande:

0 - Ingen region kodning

1 - USA, Kanada, Bermuda, amerikanska territorier

2 - Europa, Mellanöstern, Egypten, Japan, Sydafrika, Swaziland, Lesotho, franska utomeuropeiska territorierna, Grönland

3 - Sydostasien, Sydkorea, Taiwan, Hongkong, Macao

4 - Mexiko, Central- och Sydamerika, Karibien, Australien, Nya Zeeland, Oceanien

5 - Ukraina, Vitryssland, Ryssland, Afrika (förutom Egypten, Sydafrika, Swaziland, Lesotho och utomeuropeiska territorier), Central- och Sydasien, Mongoliet, Nordkorea

6 - Folkrepubliken Kina, Hongkong

DVD Authoring


DVD-skivor måste vara "skapats." Helt enkelt dra filerna till DVD lagra dem på skivan och använda skivan som en flash-enhet. DVD måste erkännas av spelaren. Varje DVD-programvara kommer att konvertera dina videofiler till en DVD-standarden och koda din DVD att erkännas som sådan av en spelare.

Filtyper Native till DVD


Varje DVD-bränning program kommer att konvertera din video till rätt filtyp, men detta kommer att minska kvaliteten genom varierande mängder beroende på innehållet ursprungliga format.

DVD använder video komprimeras i antingen en MPEG-1 eller MPEG-2-format, och ljud komprimeras i PCM, DTS, MPEG-1 Audio Layer II (MP2), eller formatet Dolby Digital (AC-3).

Det är en bra idé att göra eller "exportera" din video i ett av dessa format innan bränna den på skiva, eller om din videoredigeringsprogram underlåter att göra det smidigt, gör din video okomprimerad och sedan låta den första kompressionen vara när DVD authoring program gör det rätt format.

Video File Conversion


Ibland video konvertering programvara krävs för att omvandla rå videofilmer inspelad av hårddiskbaserade HD-videokameror till ett format som videoredigering programvara kan känna igen. Den senaste versionen av Final Cut Pro gör ett bra jobb med att erkänna nya HD rå videoformat, men om du använder annan programvara som inte tillåter dig att importera dessa filer, måste du använda video konvertering programvara för att konvertera dem till ett mer allmänt erkänt format såsom avi eller .mpeg.

Rekommenderade program


Dessa program rekommenderas baserat på Cnet.com, Macworld.com och TopTenReviews.com betyg.

DVD-bränning / Authoring program:
-Nero Multimedia Suite 10
-Roxio Toast 10 Titanium
-DVD Studio Pro

Videoredigering Program:
-Final Cut Pro
-Sony Vegas
-Adobe Premiär

Video Conversion Software:
-Xilisoft Video Converter
-Roxio Toast 10 Titaniumarticles connexes