Sandraktheis.com

Hur att justera spänningen på en 350Z Serpentine Belt

Nissan 350Z använder en spännaren för att hålla Serpentine belt tight. Men med tiden, bältet sträcker bortom remskivan förmåga att hålla bältet snäva. Detta orsakar remmen att skrika när det är kallt eller på hårda accelerationer. När bältes skrik, glider det på remskivorna och orsakar överdriven värme alstras i bältet, vilket kan leda till att bältet att bryta. När remmen sträcker här långt, måste du ersätta det med ett nytt.

Instruktioner


•  Inspektera kylfläkten höljet för diagram som visar hur du rutten bältet runt vattenpumpen remskiva, styr remskiva, luftkonditioneringsapparater remskiva, spännaren och generatorn remskiva. Använd diagrammet när du tar bort bältet för att visa dig hur man sätter på den igen. Om diagrammet saknas, gör en genom dragning remskivorna och den sida av remskivorna bältet trycker mot.

•  Leta upp spännaren under generatorn. Remskivan inte bult till någon komponent och det har ett fyrkantigt hål i mitten av den. Placera 3/8-tums spärr enhet i det fyrkantiga hålet på remskivan.

•  Lyft upp handtaget på spärr att lossa trycket på bältet och dra remmen från spännaren.

•  Ta bort remmen från de övriga remskivor och rutten den nya remmen på alla remskivor utom spännaren. Återigen, använd diagrammet för att du har bältet dirigeras på rätt sida av varje trissa.

•  Dra upp spärrhandtaget och skjut ormliknande bältet över spännaren. Släpp handtaget spärr föraren att lägga tryck på den nya remmen.