Sandraktheis.com

Hur Design en robot

Robotar har länge fångat vår fantasi. De har tagit på sig många former genom åren. Dock arbetar robotarna normalt inte konstruerad som en multitasking anordning som liknar en människa, men en enhet som är skapad för att utföra en eller två specifika uppgifter med en hög grad av effektivitet. Om du är händig med elektronik och vill prova på att designa din egen robot för att hantera några enkla uppgift, här är några idéer om hur man gör just det.

Instruktioner


•  Definiera funktionen eller funktioner som roboten ska utföra. Att veta vad enheten är att åstadkomma är det första steget i att bestämma vilka element måste gå in i designen. Till exempel kommer en robot som förväntas plocka upp föremål måste utformas med en arm mekanism. En robot som väntas sopa eller vakuum kommer att kräva någon typ av hjul eller locomotion mekanism för att flytta över golvet.

•  Skapa en grov skiss av Robota € ™ s exteriör. Designen måste inte vara perfekt på denna punkt. En grov skiss kommer att ligga till grund för den allmänna utseendet på enheten som du kan förfina när du flyttar djupare in i projektet.

•  Bestäm de inre komponenterna som behövs för att göra roboten operativa. Detta kan inkludera kretskort, ledningar, och olika andra komponenter. Sammanställa en lista på ett anteckningsblock av de nödvändiga komponenterna och hur de skulle relatera till varandra. Att veta vad du behöver för det interna arbetet kommer att göra det lättare att avgöra hur stor kroppen av roboten måste vara för att inkludera alla nödvändiga element.

•  Adress layouten av de inre komponenterna för roboten. Placeringen av komponenter kan påverkas av en del av de yttre funktioner. Om roboten är försedd med röda blinkande ögon, då kretsarna och uttag för de små lökarna måste placeras i linje med placeringen av ögonen på utsidan av enheten. Fastställande av placeringen av invändiga komponenter kan vanligen göras genom att skapa tvärsektionsritningar av komponenterna inom en exponerad yta av det yttre skalet av skalet.

•  Förbättra det yttre av roboten. När de inre komponenterna är placerade, kan du börja att bestämma färgschema och eventuella estetiska inslag som kommer att arbeta tillsammans med funktionalitet den slutliga utformningen.

•  Utveckla arbets plan för roboten. Använda skisser och listan över komponenter, börja skapa ritningar för skapandet av skalet, alla yttre funktioner såsom armar eller sensorlampor och även den exakta layout och konnektivitet mellan de interna komponenterna. De ritningar kommer att utgöra grunden för inköp av nödvändigt material för att bygga roboten utifrån din design.

Tips och varningar


  • Koncentrera dig på funktionen först, sedan gå vidare för att definiera utseende av roboten. Chanserna är du kommer att behöva justera designen av exteriören utifrån de komponenter som används internt.
  • Chansen att bygga ett hem robot som rivaler promenader, prata och tänka robotar som finns i filmer är någonstans mellan smal och ingen. Håll designen enkel och fokuserade på en eller två grundläggande funktioner och du kommer inte bli besviken.