Sandraktheis.com

Hur man använder en digital SLR-kamera

Digitala kameror ger enkel åtkomst och flera lagringsalternativ, men professionella fotografer som fortfarande vill använda anpassade inställningar och har högsta möjliga kvalitet vänder oftast till digitala SLR-kameror för deras behov. Dessa kameror erbjuder avancerade funktioner och utökar ständigt att presentera fler inställningar och anpassningsbara alternativ för användarna. Kamerorna är också bra för nybörjare som vill expandera sin fotografering kunskaper.

Instruktioner


•  Använd kameran ofta, för att vänja sig vid känslan och tag i kameran. Få ett bekvämt grepp och kom ihåg att hålla objektivet med den andra handen för att undvika oskärpa skott.

•  Köp flera zoom att tillgodose alla dina fotografier behov. Regelbundna digitalkameror har specifika zoominställningar, men digitala SLR-kameror erbjuder utbytbara objektiv som gör det enklare att lägga till eller ta bort zoomfunktioner. Zoomen fungerar manuellt också, så du måste ta på linsen och manuellt aktivera den för att zooma. Vänd linserna till vänster för att zooma in, och till höger för att zooma ut.

•  Tryck på den lilla knappen bredvid linserna och vrid den för att ta bort linserna. De flesta kameror kommer med små prickar för att göra överföringen processen enklare.

•  Använd kamerans förinställda inställningar för snabb fototagande. De flesta digitala systemkameror kommer med förinställda inställningar som inkluderar sport, sol, makro och mer. Välj inställningen och ta bilder med var och en för att se hur de olika inställningarna påverkar bilderna. När du förstår de förinställningar, kan du lära dig att ställa dina egna inställningar också.

•  Ställ in kameran i manuellt läge. Det enklaste alternativet är att gå in helt manuellt läge så att du kan bearbeta och arbeta igenom hur de olika inställningarna påverkar kamerans prestanda. Det är viktigt att testa kameran ordentligt innan faktiskt använder det så att du får bra bilder.

•  Justera ISO-inställningar. På de flesta digitala systemkameror, dessa inställningar inom kameramenyn (det kan finnas en genväg till inställningarna för snabb åtkomst). Det finns 4 till 6 olika ISO-inställningar med 100 är den lägsta och 1600 är den högsta. Vanligtvis 100 ISO är idealisk för ljusa utomhusmiljöer medan 1600 ISO är idealisk för inomhusmiljöer. Om du är osäker på vad ISO att använda, hålla sig till 400 eller 800 för alla ändamål ISO fotografering.

•  Justera kamerans bildhastighet. Den här inställningen justerar hur länge slutaren ska vara öppen. Denna inställning kan fifflade med att tillämpa några häftiga effekter, men ett stativ bör användas för bästa effekt med längre slutar skott. Ju längre en slutaren är öppen, blurrier bilden kommer att se ut, men du kan skapa några snygga effekter genom att experimentera med dem.

•  Justera kamerans bländare. Detta verktyg mäter hur bred kamerans lins öppnas och kan i hög grad påverka ljusinställningar. Håll bländaren öppna hela vägen i svagt ljus och stängd under ljusare förhållanden. Detta kommer att hjälpa även ut ljusstyrkan från dina fotografier.

Tips och varningar


  • Köp ett stort minneskort för din kamera och extra batterier så att du har gott om plats för provbilder tills du vänjer kamerans inställningar.