Sandraktheis.com

Hur man reparerar Starter på en 1998 GMC Suburban

GMC debuterade Suburban tillbaka 1936, vid sidan av Chevrolet Suburban, som en modifierad version av sin kommersiella panel lastbil. GMC Suburban varade genom årsmodell 1999, som automaker döptes den till Yukon XL 2000. Byta start på 1998 GMC Suburban standard 5,7-liters V-8 motorn är en relativt enkel uppgift som de flesta gör-det-själv mekaniker kan slutföra.

Instruktioner


Borttagande


•  Installera en minnes sparare till fordonet, med hjälp av minnes saver instruktioner som din guide. Öppna huven och lossa den negativa batteri kunna slutbult, med hjälp av en låda fast nyckel och ta bort den negativa batterikabeln från batteriet.

•  Lyft på framsidan av Suburban med en våning jack och position jack står under rambalkar. Sänk lastbilen på jack står. Placera dig själv i bilen tills du har en klar bild av var startbultarna upp till transmissionen - precis där motorn och transmissionen gå samman.

•  Anteckna hur trådarna ansluter till startmotorsolenoiden - de små, elektriska komponenten fäst till toppen av starter - att hjälpa dig att ansluta dem rätt. Ta bort muttern säkra varje tråd, med hjälp av en harskramla och socket, och ta bort kablarna från startmotorn.

•  Ta bort de två skruvarna som håller start för överföring, med hjälp av en harskramla och ingångar. Dra i start mot framsidan av Suburban tills dess näsa är fri från transmissionen, sedan sänka start från motorrummet.

Installation


•  Rikta näsan av den nya start med hålet i växellådan och tryck start i hålet, något vickar starter, efter behov, för att få den att glida i. Dra åt start bultarna till 35 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel och uttag.

•  Anslut kablarna till startmotorn i samma position som de i. Dra åt tråd muttrarna tills de ligger tätt.

•  Höj Suburban bort av jack står och ta läktaren. Sänk fordonet till marken, och anslut den negativa batterikabeln. Dra den negativa batterikabeln slutbult tills den är ombonad. Koppla ur minnet släckaren.