Sandraktheis.com

Hur att justera en Scooter förgasare

Hur att justera en Scooter förgasare
Förgasaren i en skoter tillhandahåller den kritiska blandningen av bränsle och luft som matas in i motorn. I sin tur använder motorn denna blandning med ett tändstift för att skapa förbränning och den energi som driver motordelarna. Att förstå hur att justera och justera en förgasare och dess delar kan hjälpa till att lösa problem med motor sputtering, översvämningar (för mycket gas), kör magert (för lite gas), och kan förbättra prestanda. Mycket av processen innebär helt enkelt att förstå hur man kan justera olika delar.

Instruktioner


•  Leta reda på tomgångsskruven på sidan eller ovanpå förgasaren. Hitta en twist ratten typ av skruv eller en som flyttar via skruvmejsel. Med motorn på, vrid skruven 1/4 varv. Lägg märke till ändringen i motorhastighet plocka upp. Minska motorns tomgångsvarvtal genom att vrida skruven i motsatt riktning. Hitta hastigheten där motorn tickar över konsekvent utan sputtering eller racing snabbt. Håll nålen i detta läge för optimal tomgång.

•  Öppna förgasaren upp för att justera mellannivå och hög hastighet prestanda. Ta förgasaren från dess montering på skotern. Skruva loss förgasaren kroppsdelar med en skruvmejsel eller skiftnyckel för att komma åt de interna jets och nålar. Undersök jets och nålar och hänvisar till din instruktionsbok eller verkstadshandbok för korrekt bestyckning i förhållande till motorstorlek. Öka jets "storlek med större jetplan för att ge mer bränsle eller minska bränsleflödet med mindre jet storlekar. Närbild förgasaren med nya packningar och installera den på skotern.

•  Lokalisera luft / bränsleblandningen nål på sidan av förgasaren. Justera denna nålen genom att vrida den med en skruvmejsel. Ställ den till det läge som anges i din instruktionsbok eller butik manual i förhållande till motorstorlek.

•  Undersök choke och vajrarna anslutna till förgasaren. Identifiera om det finns någon slack i gasvajern. Ta bort slack genom att dra åt gasvajern installation i handtaget och förgasaren. Kontrollera att den tätare kabel svaret är bättre och snabbare.

•  Provköra skotern efter att ha gjort de justeringar. Kör runt långsamt mellannivå hastighet sedan vid snabb-range hastighet. För varje hastighet test, kör i ungefär fem minuter sedan dra över. Använd en hylsnyckel och dra ut tändstiftet. Bekräfta kontakten ser chokladbrun på spetsen. Ändra förgasaren justeringar något mindre bränsle om spetsen är fet svart. Ändra förgasarinställningar till mer bränsle om spetsen är kritvit. Fortsätt att justera och testa tills tändstifts spetsen ser chokladbrun färg.

Tips och varningar


  • Att ha ett antal reserv förgasarmunstycken och packningar för din skoter kan du göra justeringar på vägen bör du vara på en lång resa med höjdförändringar.
  • Justering av förgasaren kan påverka prestanda för din scooter, ibland negativt jämfört med fabriksinställningarna. Om du är osäker på hur man ska gå om att göra förändringar, antingen låta en återförsäljare göra ändringarna för dig eller arbeta med en erfaren skoter mekaniker att visa dig stegen.