Sandraktheis.com

Nackdelarna med att ta en skolbuss

Nackdelarna med att ta en skolbuss
Skolbussar är ett av de främsta sätten att eleverna har för att ta sig till och från skolan. Det finns många skäl att föräldrar gynnas av att sätta barnen på skolbussen, till exempel spara gas, pengar och tid, det finns också nackdelar med att förlita sig på skolbussen.

Tid


Skol bussar tar generellt längre tid att få studenter till och från skolan än det skulle ta sina föräldrar för att köra dem. Detta beror på att skolbussen måste köra hela sin rutt och inte bara köra från punkt A till punkt B. Skol bussar kräver också många studenter att gå en bit till skolan busshållplatsen innan de kan plockas upp av bussen.

Saknade bussen


Skolbussar har en särskild tidsplan som de behöver för att hålla sig till. På grund av detta, inte skolbussar inte vänta för studenter. Om en elev inte är vid busshållplatsen vid rätt tidpunkt, kommer bussen att lämna utan honom.

Eftermiddagsverksamhet


I allmänhet, skolbussar gör två resor. Bussen gör en körning till skolan på morgonen, släppa eleverna omedelbart före skoldagen börjar, och en kör på eftermiddagen direkt efter lektionerna är över. På grund av detta, kan studenter som behöver vara i skolan tidigt eller stanna efter skolan för akademiska eller fritidsaktiviteter inte ta bussen. Skoldistrikt allmänhet inte ger Busing tjänster för studenter som deltar i fritidsaktiviteter, vilket innebär att elever som har föräldrar som inte har möjlighet att plocka upp dem kan inte delta i aktiviteter.

Student Tillsyn


Det har upprepats incidenter av studenter mobbad, slåss eller skadas på skolbussar. En del av detta beror på att busschauffören är ansvarig för att driva bussen och övervaka eleverna, vilket innebär att föraren måste uppmärksamma vägen och samtidigt försöka övervaka vad som händer i bak i bussen. Periodvis kan eleverna plockas på, mobbade eller på annat sätt misshandlat på bussen av sina kamrater.