Sandraktheis.com

Så här testar ett uppladdningsbart batteri med en multimeter

Så här testar ett uppladdningsbart batteri med en multimeter
Laddningsbara batterier, som vanliga batterier, utnyttjar en jonisk kemisk pasta inom dem som ger batteriet med dess förmåga att laddas, och för att upprätthålla en avgift med full kapacitet. Med icke-uppladdningsbara batterier, är det alltid antas att enheten köps med en full laddning och kastas efter att den har utarmat. Med uppladdningsbara batterier, är det svårt att veta om en äldre man acceptera en full laddning. För att se om ett uppladdningsbart batteri acceptera en full laddning, kan en multimeter användas för att testa det efter en laddningscykel är avslutad.

Instruktioner


•  Placera din uppladdningsbara batteriet i sin godkända batteriladdare och låta enheten ta betalt för den rekommenderade tid.

•  Slå på din multimeter och justera mätningen ratten för att mäta likström, och se till att ställa in ratten för att mäta åtminstone det maximala antalet volt batteriet kan ge. Om det sätter på din multimeter som matchar mängden volt batteriet ger, ställ ratten för att mäta nästa högre spänning nummer. Till exempel, om du har en 3,7-volts batteri och din mätare har en 6-volts inställning, ställ ratten för att mäta 6 volt.

•  Rör vid metallspets mätarens svarta sond ledningen till den negativa (-) änden eller terminal på batteriet och sedan på metallspets mätarens röda sond ledningen till den positiva (+) änden eller terminal på batteriet. När du trycker dem till batteriet, observera spännings läsning på din multimeter display. Om spänningen är betydligt mindre än vad batteriet bör ha efter en full laddning kan batteriet vara närmar sig slutet av dess användbara antal laddningar.

Tips och varningar


  • Om batteriet inte visar en full laddning efter att laddas för den rekommenderade mängden tid för att uppnå en full laddning, kanske du vill överväga att tillåta en extra timme eller två av laddningstiden under batteriet laddas. Vissa batterier kan fortfarande användas längre innan ersätta dem, men kan kräva detta förlängas mängden laddning tid att uppnå en helt full laddning.