Sandraktheis.com

Hur man tar bort brutna insugningsrör Bultar

En motor inloppsrör fungerar för att rikta luft / bränsleblandningen i cylinderhuvudena, som i sin tur distribuerar blandningen in i förbränningskamrarna. Förutom luft / bränsleblandning, frostskyddsmedel flyter även genom insugningsröret. Underneath insugningsröret är ett område som kallas "dalen", som innehåller ventillyftare. Olja cirkulerar ständigt genom dalen för att hålla ventillyftare smorda. Ibland bultarna som används för att fästa inloppsröret till motorn paus när den vrids. Detta är särskilt problematiskt med gamla bultar. När en eller flera bultar har brutit, risken för att olika motorvätskor blandats ökar, vilket allvarligt kan skada motorn. Tack och lov är en trasig insugningsrör bult lättare att ta bort än vissa andra bultar, särskilt trasiga topplocksbultarna, men insugningsröret måste ändå tas bort.

Instruktioner


•  Koppla den övre kylarslangen och vattnet pumpslangen från insugningsröret. Båda slangar fästa till insugningsröret med en slangklämma. Lossa skruven på varje klämma med en skruvmejsel, dra sedan båda slangarna bort av insugningsröret.

•  Avlägsna distributören, om distributören kommer in i motorn genom toppen av inloppsröret. För att ta bort distributören, drar varje tändkabeln bort av fördelarlocket, ta sedan bort distributörens enda nedhållande bult med en skiftnyckel. Den nedhållande bult ligger nedanför fördelaren där distributören möter inloppsröret. När nedhållande bult har tagits bort, dra distributören rakt upp för att ta bort den.

•  Ta bort ventilkåpor från topplock med en skiftnyckel. Varje ventilkåpan fäster vid sitt cylinderhuvud med flera fästbultar är belägna på ventilkåpan läpp. Ta bort fästbultarna, dra sedan ventilen täcker bort av huvudena.

•  Ta bort insugningsröret från motorn med en skiftnyckel. Liksom ventilkåpor, använder insugningsrör flera bultar för att fästa till cylinderhuvuden. När de intakta bultarna har tagits bort, lyft insugningsrör bort av motorn för att exponera den trasiga grenrör bulten (s).

•  Spraya den trasiga bulten (er) med en aerosol smörjmedel, såsom WD-40, sedan låta minst 30 minuter passera.

•  Ta den trasiga insugningsröret bult (s). Använd en stor låstång att greppa den trasiga bulten. Tången bör justeras för att maximera grip kraften av tången genom att vrida justeringsskruven på undersidan av tången i en medurs riktning. Tag i trasiga bulten med käftarna hos tången så nära till basen av bulten som möjligt. Om bult gängor är synliga, ta tag i trådarna. Vrid långsamt bulten i en stadig rörelse moturs tills bulten lossnar, skruva av bulten för att ta bort den.