Sandraktheis.com

Hur man installerar en 2006 Dodge Cummins Fan Belt

De 2006 Dodge trekvarts-ton och en-tons pickuper utrustade med Cummins 5.9-liters dieselmotor använder en serpentin bälte för att köra tillbehör såsom kylmedel vattenpump på och fläkt, servopump och luftkonditionering kompressor. Chrysler Corp. rekommenderar tillbehörsbälte inspektion var 15.000 miles eller 12 månader, beroende på vilket som inträffar först. För att inspektera, vrid bältet för hand och titta på revbenen som körs på längden på kontaktsidan. Små sprickor i revbenen är acceptabla, men några delar av revbenen, nötning eller glase saknas är orsaker till bältesbyte.

Instruktioner


•  Snäpp på halv-tums-enhet insatsen i sträckaverktyget. Ställ in verktyget spärr för medurs rotation.

•  Nå ner mellan kylaren och motorn och sätt driv chef spännarverktyget i det fyrkantiga hålet i spännarmen. Detta är den fjäderbelastade arm som håller tomgångsskivan mot bandet, och ligger till vänster och mellan vattenpumpen och vevaxel. Använd stege för att förbättra din räckvidd.

•  Vrid verktyget medurs mot fjäderspännaren för att lossa bältet. Håll verktyget medan du glider av remmen från remskivorna och runt fläktbladen, sedan långsamt släppa verktyget. Rita en bild av bältet routing eller ta en bild med din kamera eller mobiltelefon; du kommer att använda samma routing vid montering av ny rem.

•  Slip den nya remmen över kylfläkten och dra den enligt följande: från vänster till höger från toppen av motorn: över generatorn trissa, under vattnet remskiva och över spännhjulet. Sedan ner till det nedre högra och runt utsidan av servostyrningspumpens remskiva, upp och runt fläkthjulet och tillbaka ner till vevaxelns remskiva. Vrid spännaren verktyget medurs mot fjädertrycket och ta bältet runt vevaxeln remskiva och över spännaren. Om trucken har luftkonditionering, är kompressorn på nedre vänstra och bältet måste gå från spännaren runt kompressorn. Släpp spännaren verktyget. Spännaren kommer automatiskt att tillämpa rätt spänning i bältet.

•  Avlägsna spännaren verktyget och stäng huven av trucken.

Tips och varningar


  • Den nya remmen kommer förmodligen att vara något stramare än den gamla, och lite svårt att installera. Detta är normalt och innebär inte att ett inpass problem. Se etiketten på kylarstöd för en schematisk av rätt bältesdragningen.
  • Ställ parkeringsbromsen, ta ur nyckeln ur tändlåset och låt motorn svalna innan du arbetar på lastbilen.