Sandraktheis.com

Hur Byt Mini Säkringar

Hur Byt Mini Säkringar
Mini säkringar är skyddande brytare mellan en likström (DC) strömförsörjning och strömkretsar i en bil eller båt. Säkringspanelen rymmer flera säkringar på samma plats med siffror intill varje för att identifiera vilka system eller apparat som de ansluter. Mini säkringar är de första saker att inspektera helst elektriska artiklar sluta fungera. Byt mini säkringar som brinner för att hålla dina DC-komponenter i skick.

Instruktioner


•  Kontrollera säkringen panelen kartan för att hitta motsvarande antal för säkring eller säkringar anslutna till funktionsfel systemet. Bilägare handböcker innehåller säkrings kartor.

•  Dra ut alla säkringar är associerade med systemet för att se om de är blåst. Använd en säkring avdragare nyckel att greppa mini säkring, eller försöka utvinna säkringar för hand. Använd ett par spetstång för att gripa en säkring som är fast fastnat i hamnen.

•  Titta igenom det translucenta fönster i mitten av säkringen mellan kontaktens stift. Kontrollera för bränn poängen i fönstret, eller brott i kabeln. Ersätt mini säkringar med trasiga kablar eller brända fönster.

•  Kontrollera numret tryckt på baksidan slutet av mini säkring. Detta markerar antalet ampere säkringen har fått betyget att hantera. Mini säkringar är generellt färgkodade för enkel byte, men det finns mer än en uppsättning färger som används, så kontrollera ampere noterade på reservsäkringar. Använd ett nytt säkrings beräknas kunna bära samma antal ampere som originalet.

•  Anslut nya säkringen i porten som höll den trasiga säkringen. Skjut den bakre änden av säkringen ordentligt för att koppla säkringen i ordentligt. Den bakre ände skall vara på samma nivå som resten av mini säkringarna i panelen. Testa elsystemet för att hitta om det nya säkringen har återställt funktionen.