Sandraktheis.com

Hur Byt Lug dubbar i en 1997 Ford F150

En Ford F-150 klacken tapp 1997 görs för att hålla både rotorn och kanten med en monterad däck på lastbilen axeln. En ersättnings klack stud kan vara en aktie fabrik typ, en skräddarsydd krom stud eller en längre stud för montering större fälgar och däck. Oavsett vilken stud du väljer, de är alla tillbaka i huvudsak samma sätt. Bara vara extra försiktig vid hantering av krom dubbar, eftersom förkromning är mottagliga för att flisas och skadade.

Instruktioner


•  Parkera F-150 på plan mark. Höj lastbil med en domkraft. Sänk lastbilen på jack står för support. Skruva muttrarna den montering fälgen till hjulet för att få tillgång till lug dubbar. Dra däcket av för att exponera alla lug dubbar. Vrid ratten i din Ford F-150 inåt för att ge bättre tillgång till reglarna.

•  Placera den nya F-150 lug stud i en frys för att krympa metallen. Detta kommer att göra klacken stud något mindre i diameter, vilket gör det möjligt för enklare installation.

•  Spraya klack stud tas bort med en vanlig penetrerande smörjmedel. Börja knacka huvudet av klacken med din hammare och slog den ordentligt vid behov, för att få bort den från monteringshålet. Eftersom alla lug dubbar hålls på plats genom friktion, fortsätter slående och knacka huvudet av klacken tills den faller ut.

•  Dra den nya klacken stud ur frysen och spraya den med penetrerande olja.

•  Placera den nya stud i klacken monteringshål, trycka in den så långt det går från bakom ratten. Håll den på plats med fingrarna.

•  Stapla brickor på klacken tills gängorna på klacken börjar bli täckt. Medan han fortfarande håller klacken med fingrarna, trä en vanlig klack mutter på pinn gängor tills muttern vilar mot de staplade brickorna.

•  Sätt i klacken stud i en rörtång och börja dra åt bulten. Dra åt klacken stud stadigt ännu bestämt att helt sittplats klacken stud på plats. Eftersom det har varit fryst, kommer det sittplats ganska enkelt med ett minimum av vridkraft appliceras av rörtång. När metallen expanderar när den värms till rumstemperatur, kommer dubben sitta stadigt på plats på hjulet.

•  Skruva av lug nut och dra brickorna från stuteriet. Byt hjulet på lug dubbar. Säkra hjulet genom att dra åt resten av muttrarna. Upprepa denna procedur för andra Ford F-150 klack dubbar som behöver bytas ut.