Sandraktheis.com

Leica M2 Specifikation

Leica utfärdade M2, den andra i sitt M-serien av rangefinder kameror, 1957 och fortsatte tillverka kameran till 1968. Även utformad som en billigare version av M3, den första av de Leica M avståndsmätare, var det fortfarande avsedd att användas av professionella fotografer. Leica fortsätter att tillverka M-serien.

Slutartid


Slutartiden för en M2 varierar från 1 sekund till 1/1000-dels sekund. Den har också en lampa inställning att låta användaren att hålla slutaren öppen för långa exponeringar. En blixt på slutartidsratten är 1/50 sekund, som markerar den snabbaste hastigheten med vilken en elektronisk blixten ordentligt synkronisera med kamerans slutare.

Avståndsmätare


En avståndsmätare är i centrum av en kamerans sökare och är den plats som fotografer titta på när fokusera en bild. M2 avståndsmätare har en framelines för 35 mm, 50 mm och 90 mm objektiv och har en förstoring på 0.72x. Detta är en lägre förstoring än den tidigare utgivna M3, vilket resulterar i minskad fokusering precision för andra ändamål än 35 mm objektiv.

Blixt


M2 har en kall sko, som ligger på toppen av kameran och utformad för att hålla en blixt eller andra tillbehör, såsom en ljusmätare eller ett förstoringsglas. En blixt som sitter på M2 kalla skon ansluter till kameran via synkroniserade kabelkontakten på baksidan av kameran.

Ljusmätare


Leica M2 har inte en inbyggd ljusmätare. Fotografer som vill använda en ljusmätare med M2 för att avgöra exakt exponeringsinställningar måste använda en handhållen mätare eller en mätare som fäster kamerans kalla sko.

Film


M2 accepterar 135 mm film, även kallad 35 mm film. Kameran fungerar med film hastigheter på upp till ISO 1300.

Mått och vikt


M2 är ungefär 5,5 inches lång, 3 inches tall och 1,5 inches bred. Den väger cirka £ 1,25.

Kamera Covering


Majoriteten av M2 kamerahus är krom, även om ett fåtal utvalda också målat svart, vilket gör den svarta M2 en av de mest sällsynta i hela Leica M-serien. M2 är insvept i ett material Leica kallar EBONIT, som är svart, textur vulkaniserat gummi. Med tiden kan den EBONIT upplösas och falla bort av kameran. När detta inträffar är det återstående EBONIT vanligtvis skrapas av kameran och en ny vinyl eller läder täcker appliceras eftersom EBONIT inte kan ersättas.