Sandraktheis.com

Så att ta isär en Canon SD780

Så att ta isär en Canon SD780
Utsläppt i 2009, är Canon Powershot SD780 en kompakt peka-och-shoot digitalkamera. I hjärtat av SD780 är en 12,4 megapixel CCD (Charge Coupled Device) sensor och 4x optisk zoom ger en motsvarande 35 mm brännvidd på 33 mm till 100 mm. Liksom alla andra digitalkameror, inne i Canon SD780 är en blandning av kretskort, LCD (Liquid Crystal Display) skärmar, kameralinsen och digital sensor.

Instruktioner


•  Kontakta Canon eller återförsäljaren där du köpte kameran och kontrollera att det inte finns någon garanti kvar på kameran eller det finns ingen minns enastående för eventuella problem du kan ha med kameran. Med kameran isär någon garanti som fortfarande finns på kameran ogiltig.

•  Slå på kameran, avfyra blixten med full effekt, stänga av kameran och ta ur batteriet omedelbart. Inuti kameran är en kondensator krets som lagrar en elektrisk laddning för att driva blixten. Accidently vidröra denna kondensator kan resultera i en betydande elektrisk stöt. Genom att avfyra blixten och ta ut batteriet omedelbart, du minimera mängden ström som lagras i den kretsen.

•  Använd en precision Phillips skruvmejsel för att ta bort de fyra små skruvar som sitter på ändarna av kameran. Med skruvarna avlägsnas försiktigt bända metallkroppen isär. Kameran går sönder i två delar, med den bakre är en sektion lock som går över toppen fronten.

•  Placera kameran nedåt på en handduk eller trasa på toppen av skrivbordet eller bordet där du arbetar. Det första objektet du kommer att se är LCD (Liquid Crystal Display) skärm. Använd samma skruvmejsel för att ta bort de fyra små skruvarna som håller skärmen på plats. Lyft försiktigt skärmen uppåt och följ kablaget till sitt plugg. Koppla selen från pluggen och ta bort skärmen och ställ in den i en liten skål med de fyra skruvarna.

•  Använd samma skruvmejsel och ta bort de små skruvarna som håller kretskortet på plats inne i kameran. Detta kretskort innehåller sensorn, linsenheten och blixten kondensator på framsidan av kortet. När du lyfter brädan ur kameran, använd till att inte skada linsen montering och inte röra kondensatorn.

•  Placera brädan på duken med linsen mot dig. Höljet hålls på plats med små skruvar. Ta bort skruvarna och dra ut ström sele och lyft linsenheten upp från i styrelsen. På denna punkt du har tagit bort alla delar som kan tas från kretskortet och kamera.