Sandraktheis.com

Hur man använder en Nikon SLR-kamera

Hur man använder en Nikon SLR-kamera
Även om det finns ett fokus på Nikon FG-serien, de flesta film SLR kameror fungerar på samma sätt och har samma funktioner. Oavsett om du bara vill förstå din Nikon bättre eller vill använda den till sin maximala potential, med hjälp och förstå SLR är relativt enkel.

Instruktioner


•  Håll kameran med linsen vänd bort från dig och titta ner i toppen. På vänster sida ser du en urtavla märkt ASA / ISO, som hänvisar till filmens hastighet; och en silverhandtag som fälls in och sitter tätt ovanpå ISO ratten. Ta ISO ratten från utsidan och dra försiktigt upp för att slå den till önskad filmhastighet, vilket normalt kommer att matcha hastigheten på filmen som används. Ju lägre ISO-tal, desto mer ljus behövs för att skapa en korrekt exponering; högre ISO inställning behöver mindre ljus.
I mitten av denna ratten är ett handtag som fälls ut; detta handtag kan du manuellt linda filmen inom kapseln, och vanligtvis endast används vid lastning och lossning av filmen från baksidan av kameran.

•  I mitten av kameran ovanför sökaren fönstret är blixtskon, där alla kompatibla blixt kan fästas på kamerahuset när det behövs. På höger sida är en fjärr som styr slutartid; Ju lägre siffra, desto långsammare slutar stängs när du tar en bild. Om inte kameran är monterad på ett stativ, kommer du inte ha en slutartid lägre än 1/60 av en sekund, representeras av antalet 60 på urtavlan. Därför 1 på ratten representerar 1 sekund, medan 60 representerar 1/60 av en sekund, och så vidare. Det finns tre andra bokstäver på denna urtavla: A, B, och M90. A står för bländarläget, vilket gör att kameran kan justera slutartiden automatiskt, enligt inställningen bländare eller f-stop. B står för glödlampa läge, vilket gör att du manuellt styra hur länge slutaren är öppen med en manuell lossning kabel; denna inställning är idealisk för nattfotografering, eller exponeringstider som överstiger en sekund. M90-läget används sällan men är ganska praktiskt om kameran tar slut av batterier eftersom det mekaniskt fungerar oavsett batteri.

•  Spaken ovanför / omger ratten är ramen avancemang spaken, som kommer att användas för att flytta till nästa bildruta när knappen i mitten av ratten är deprimerad och exponeringen sker hörbart.

•  Titta på kamerans undersida. Du kommer att hitta ett gängat hål som används för montering av kameran på stativet plattan, och en liten knapp som släpper filmen från dess interna spolen. Det runda locket med skruvmejseln platsen är där kamerans batteri är bosatt.

•  För att kontrollera om kameran batteriet fungerar, titta genom sökaren och något tryck på avtryckaren. Du kommer att se en remsa av siffror, som representerar slutartid rekommenderas av kamerans ljusmätare. Om den lilla visaren, eller digital röd linje, flyttas när du trycka på den här knappen och sedan batteriet ska vara fungerar bra. Om inte, kommer du vill sätta i ett nytt batteri innan du börjar använda kameran. Denna interna mätaren hjälper dig att mäta rätt inställningar för varje given foto. Om pekaren matchar upp till samma slutartid ratten är inställd på, då du kommer att ha en exponering som är inställd på mellangrå, eller den normala korrekt exponering.

•  På kroppen av linsen i sig är två rattar. Man representerar f-stop, eller storleken på slutaröppningen, i antal som normalt sträcker sig från 1,8 till 22. Den yttre ringen styr manuell fokus, eller skärpa detalj, av linsen. I termer av f-stop, 1.8 behöver minst antal ljus och resultat i grundaste skärpedjup, medan 22 behöver det mest lätta och resulterar i den största skärpedjup. Det senare innebär att de flesta ämnen i ramen kommer att vara i fokus, oavsett hur nära eller hur långt de står från linsen.
Rikta kameralinsen mot dig, hålla den övre delen av kamerans pekar uppåt, och notera en knapp på höger sida av linsen. Tryck på den här knappen och vrid hela kameralinsen medurs för att koppla bort objektivet från kamerahuset. Olika Nikon kompatibla objektiv kan bytas på detta sätt, med den nya linsen är försiktigt in där knappen ligger i mitten av f-stop tallinjen på objektivringen, sedan vrida objektivet moturs tills knappklick och den objektiv är säkert på plats.

•  Även på framsidan av kameran är en självutlösare switch, vilket gör det möjligt för kameran att utlösa slutaren automatiskt efter cirka 10 sekunder. För att använda självutlösaren, se till att kameran är monterad eller på annat sätt stabiliseras. Vrid på ratten tills det tar stopp, sedan trycka ned slutarknappen ungefär halvvägs. Den timer börjar att varva ner på egen hand, och slutaren kommer att släppa när lämplig tidpunkt nås.

•  Fyll på kameran. Börja med att öppna bakdörren av kameran genom att bläddra ut och sedan dra upp filmen lindhandtaget. Hela ryggen plast dörr bör pop öppna, avslöjar kamerahuset hålan. På höger sida finns en spole i vilken filmremsan slutet, eller ledare, kommer att införas, så att den kommer att avsluta ordentligt när ramen avancemang spaken används. Om du vill infoga filmen, dra slutet av filmen ut ca 4-6 inches, eller längden på två ramar, och stick in änden i någon av skårorna i denna spole område. Se till att den del där filmen kommer ut är uppradade på den vänstra sidan med den platta änden på botten, precis nedanför lindningshandtag. Detta handtag ska dras ut så att filmburk passar säkert i denna slot, och när kapseln kroppen är i position, bör handtaget tryckas ned försiktigt tills det spärras på plats. När dessa två ändarna av filmingsområdet har ordentligt säkrade, ska du trycka på avtryckaren och använda frame avancemang spaken några gånger innan den stänger baksidan av kameran för att se till att filmremsan monteras säkert och avancera ordentligt .
När du har stängt kamerans baksida, tryck på avtryckaren några gånger, vilket bör avancera den aktuella bildrutan indikatorn ligger i det lilla fönstret till höger om slutartidsratten. Linjen ska sitta vid strax före siffran 1, vilket indikerar att den är redo att fånga den första bildrutan i filmen.

•  Om du använder en blixt, bör det införas i blixtskon platsen på toppen av kameran med blixten vänd framåt, skjuta det i bakifrån och framåt. De flesta blixtar måste vara påslagna innan de tas i bruk, och blixten lampan ska avfyras när avtryckaren trycks ned - om inte blixten är inställd på brand manuellt, vilket måste korrigeras innan du kommer att kunna använda blixten ordentligt. Testa att blixten fungerar korrekt, och observera att ljusmätaren indikationen inte kommer att stå för blixten används.
Se till att din blixt har nya batterier för att säkerställa att ljusstyrkan är konsekvent, och att blixten avfyras korrekt.

•  SLR-kameror har tre huvudinställningar som påverkar hur dina bilder kommer att komma ut. Dessa tre inställningarna är: bländare, eller hur mycket ljus som släpps in genom objektivet; slutartid, eller hur snabbt slutaren avfyras / stäng när knappen trycks; och slutligen filmhastighet, eller hur mycket ljus filmen behöver för en korrekt exponering. Dessa tre inställningar styrs av rattarna på objektivet och kamerahuset, och tillåter dig att styra filmexponering som önskat.

Mängden ljus som filmen utsätts för avgör färgen / tonomfång, med mer ljus vilket ger tätare negativ och vitare färgskala, och mindre ljus vilket ger tunnare negativ och mörkare färgskala. De flesta vanliga skott använda en f-stop inställning på 5,6 och en slutartid på 1/60 eller 1/125, vilket är ett mellan inställning i fråga om skärpedjup och mängd ljus som behövs.
Försök att starta härifrån när du räkna ut vilka inställningar som är mest lämpliga för skottet, sedan justerar bländare och slutartid tills lampan mätaravläsnings ställer upp. Filmhastighet kommer att avgöra vilka av dessa inställningar är lämpliga, och kan leda till olika läsningar. För att få ut det mesta av din kamera, använd en 400 hastighetsfilm, eftersom detta är den mest mångsidiga hastigheten i termer av hur mycket ljus som behövs utan att offra filmkvalitet.
När det gäller att använda en blixt, gissa arbete kommer ofta inblandade när räkna ut den rätta f-stop och slutartid att använda. Base dessa inställningar runt hur mycket motivet rör sig, och hur mycket av ämnet och omgivande området av ramen måste vara i fokus. Om motivet är nära objektivet, och bakgrunden inte nödvändigtvis behöver vara i fokus, använd en lägre f-stop nummer för att säkerställa att mycket ljus kommer in. Om motivet rör sig runt på alla, måste du använda ett större antal slutartid för att frysa åtgärden, så f-stop nummer måste också vara låg.
Vid fotografering i svagt ljus, behöver du vanligtvis ställa in f-stop till en låg siffra för att kompensera för bristen på ljus.
En manuell avtryckaren kabel behövs vid fotografering på B (B-läge), eller när du håller slutaren öppen i mer än 1/15 av en sekund, för att förhindra att handrörelser / trycket av att trycka ned avtryckaren från att flytta kamerahuset och därför gör ditt fotografi en suddig röra.

•  Om filmremsan avancerar normalt när ramen framåt spaken används, slå håller filmen lindspaken ska vända som film förskott. Om, efter att sätta in filmrullen ordentligt och stänga igen, detta handtag inte snurra lite som ramen är avancerad, är chansen din filmrulle är inte korrekt installerad.
Detta kan vara oerhört frustrerande när du har skjutit bort ett tag, att få bra bilder som du inte kan vänta med att utveckla och skriva ut, bara för att upptäcka att filmen inte har avancera. Ramen avancemang spaken ska känna tight som du trycker den åt höger, och den slingrande handtaget ska alltid röra sig, om bara lite.

•  Alternativexponering är en term som används av professionella fotografer i relation till att ta flera bilder av samma motiv med olika inställningar för att se till att du kommer ut med ett bra skott. Detta är särskilt praktiskt när du använder film eftersom du inte kan se den resulterande bilden och kan därför dra nytta av lite mer tillförlitlighet när det gäller bildkvalitet. Om du har råd att filmen, försök att ta minst fem skott av samma ämne, med en annan f-stop inställning varje gång, för att se till att du fånga motivet korrekt första gången.
Att jämställa dina bilder på ett effektivt sätt, först ställa in f-stop och slutartid till korrekt mellangrå exponering där ljusmätare pekaren har matchas upp jämnt. Nu vrider f-stop till vänster ett stopp, ta nästa bild, sväng till vänster en gång till och ta ännu en bild då. Nu, ställ in f-stop tillbaka till mellangrå läget, vrid ratten åt höger och upprepa processen, ett stopp i taget. Du har nu skjutit fem ramar av samma ämne, med belysning som är tillräckligt olika för att se till att en av de fem bildrutor blir den fantastiska skott du letar efter.

•  Filmhastighet (ISO) kan sättas till hastigheter som är annorlunda än den för filmen som används, så länge som denna skillnad noteras när filmen framkallas. Tänk dock att denna förändring ibland kan resultera i felaktiga avläsningar och oregelbundna exponeringar. Det är bäst att experimentera med denna effekt innan du använder den på en film som du faktiskt bryr sig om.