Sandraktheis.com

Hur organisera foton med en Kodak

Om du använder en Kodak digitalkamera, då kan du använda Kodak Easyshare som medföljde kameran för att organisera dina bilder på datorn. Kodak Easyshare låter dig organisera, skapa utskriftsprojekt foto, och dela dina foton på sociala nätverk som du väljer. Om du inte har Kodak Easyshare-skiva som följde med kameran, kan det laddas ner gratis från Kodak webbplats.

Instruktioner


•  Sätt i Kodak Easyshare installationsskivan i datorns optiska enhet. Om du inte har installationsskivan, klicka för att ladda ner programvaran "Kodak Easyshare" från avsnittet Resurser nedan. Dubbelklicka på den nedladdade "install_easyshare.exe" fil för att köra den.

•  Klicka för att välja språk från rullgardinsmenyn och klicka på "Nästa". Klicka på alternativknappen bredvid "Jag accepterar villkoren i licensavtalet" och sedan klicka på "Nästa". Klicka på "Nästa" för att bekräfta "Typisk" installation, klicka sedan på "Nästa".

•  Klicka för att välja "Jag vill inte registrera" för att kringgå registreringsprocessen. "Klicka på" Nästa "för att installera programvaran Kodak Easyshare. Klicka på" Fortsätt "för att starta om datorn.

•  Starta Kodak Easyshare från skrivbordet eller Start-menyn. Klicka på knappen "Nästa", välj sedan ditt land i rullgardinsmenyn och klicka på "Nästa".

•  Klicka för att välja "Inte just nu, men påminn mig senare" och klicka på "Nästa". Välj "Lägg till dessa bilder till min samling" och klicka på "Nästa". Klicka på "Slutför" för att skapa en fotosamling från bilderna som finns på din hårddisk (ar). Klicka på "OK" när fotosamling processen har slutförts.

•  Klicka på "Nytt album" -knappen och skriv in ett nytt album namn för att skapa en mapp för dina bilder. Upprepa detta steg för att skapa album för att organisera dina bilder. Du kan skapa album för att organisera bilder efter månad, år, händelse, eller ämne.

•  Klicka på "Lägg till bilder" -knappen och välja en katalog för att lägga till bilder. Klicka på en eller flera bilder i den högra rutan och klicka för att välja ett album från rullgardinsmenyn. Klicka på "Lägg till bilder" knappen för att lägga de valda bilderna till det valda albumet. Du kan också klicka på "Lägg Hela mapp" knappen för att lägga alla bilder i den öppna katalogen till det valda albumet. Klicka på knappen "Klar" när du är klar med att lägga bilder till album.

•  Dubbelklicka på ett album för att öppna det. Klicka på menyn "Sortera" längst upp i programfönstret och välj mellan sorteringsalternativen för att sortera bilderna i albumet. Bilderna kan sorteras efter datum tagen, ändringsdatum, det datum då fotot lades till albumet, bildtext, filstorlek, rating, eller genom skyddsstatus.

•  Lägg en "tag" på en bild för att göra den sökbar från sökfältet längst upp i programfönstret. För att göra detta, dubbelklicka på ett album för att öppna det och klicka på en bild för att välja den. Klicka på "Lägg till taggen" -knappen. Skriv en tagg (vanligtvis ett ord som används för att beskriva bilden) i "Tag:" fältet och klicka på "Lägg till" -knappen. Klicka på "OK" när du är klar med att lägga till taggar.