Hur du tar en lång exponering Med en Canon 40D SLR

Hur du tar en lång exponering Med en Canon 40D SLR
Canon 40D SLR-kamera är mer avancerad än standard peka och klicka digitalkameror och ger fotografen med mer kontroll över kamerainställningarna. En inställning en fotograf kan ändra på 40D är slutartiden. Genom att minska slutartiden, kan fotograferna ta långa fotografier exponering, som är användbara i svagt ljus miljöer eller om fotografen vill lägga till vissa effekter på hans fotografi.

Instruktioner


•  Vrid lägesväljaren i det övre vänstra hörnet av kameran till inställningen "TV". På Canon 40D, "TV" står för "Time Value."

•  Rotera DIAL i övre högra hörnet på Canon 40D till vänster för att minska slutartiden. Slutartiden inställningen på LCD-skärmen bredvid huvudratten ändras när du vrider på ratten. Siffrorna 8000 till 4 representerar en bråkdel av en sekund. Till exempel är antalet "10" 1/10 av en sekund. Om numret har ett citat symbol bredvid den, då den hänvisar till en hel sekund. Till exempel, "är 15 15 sekunder.

•  Rikta kameran mot motivet och tryck ned avtryckaren halvvägs för att låta kameran fokusera och ställa in bländaren. Om bländarinställning blinkar, då mängden ljus är inte rätt för inställningen slutaren. Justera inställningen slutaren eller flytta föremål för bättre belysning.

•  Tryck ned avtryckaren helt för att ta bilden.

Tips och varningar


  • Rörelseoskärpa väntas med långa fotografier exponering, och ökar om du försöker att hålla kameran på plats under en längre tid. Överväg att placera kameran på ett stativ eller plan yta när du tar långa fotografier exponering.


articles connexes