Sandraktheis.com

Meadows specifikationerna för dieselmotorer

Meadows specifikationerna för dieselmotorer
Henry Meadows Limited var ett företag som grundades 1920 i Storbritannien. Det tillverkades ursprungligen tre hastigheter växellådor, och två av de mest populära produkterna är de fyra-hastighet och sexväxlad dieselmotorer. Utvecklad i 1930-talet, användes de i tankar, trailerpumpar och kommersiella fordon. De hade 130-mm cylinderdiameter och slaglängd och drevs via direktdieselinsprutning.

Den 6DC.630 Diesel Engine


Denna sexcylindriga motorn kan gå så högt som 127 pann hästkrafter (BHP). Motorn användes i den "osynliga chassi" i vissa bilar från Guy Motors och använde ett "N" typ av bränsleinsprutning. Den hade en fem-växlad växellåda och en 130-mm "fyrkantig" borrning och stroke. Motorn kan köras vid 1800 varv per minut (RPM).

Den 6HDC500 Diesel Engine


Denna åttalitersmotor körde på sex cylindrar och användes för att driva bussar såsom Guy Victory. Motorn var liten så det kan vara bekvämt monterad under ett busschassi. Det skulle kunna producera upp till 161 hk vid 2500 rpm. Det var effektiv med bränsleförbrukningen eftersom det kom monterad med en automatisk förskott guvernör i sin direktbränsleinsprutningssystem.

Meadows dieselgeneratorer


Meadows generatorer som drivs på Meadows 970-talet motorer. De kunde ge upp till 135 kilowatt av makt som en backup i händelse av strömavbrott, och de kunde skjuta upp på så lite som 10 sekunder efter strömavbrott. Några av dessa generatorer användes för amerikanska kärntestanläggningar, och några till och med överlevt testet nukleära attacker.

Tåg Motorer


Henry Meadows Limited arbetat med D. Wickham & Company Limited för att producera dieselmotorer för tåg. De 130 BHP motorer användes i tågen för Kongo Katanga järnvägar. Den HDT500 gynnades. Det var en platt dieselmotor med rätt cylindrar och 8,14-liters kapacitet. År 1957 var motorerna levereras till skotska Rail.

Gibbs Family Traktor


En av traktorer i Gibbs Family Tractor Collection modifieras 40KA modell. Den körde ursprungligen på en Ford motor, men den körs nu på en Meadows MKIII. Det är en fyrcylindrig motor med en vertikal fyrtakts radmotor och drivs av direkt bränsleinsprutning. Dess borrning och stroke är 4,724 inches, och det har motorhastigheter av 1600 och 1800 RPM. Den har en dieselkapacitet på 2,3 brittiska gallon. Filtreringssystemet innehåller en sil och en vattenfälla. Motorns kylsystem använder vatten cirkuleras med hjälp av en centrifugalpump, och det finns en termostat temperaturkontroll. Motorsystemet går genom kompressionständning med ett kompressionsförhållande på 16: 1. Cylindervolym Den är 332 cubic inches.