Sandraktheis.com

Hur att justera en Clutch

Kopplingen engagerar din motor till transmissionen. På grund av kontinuerlig användning, kan kopplings delar slits ner, vilket kräver att den justeras för att kompensera för normalt slitage. Om du kliver på kopplingspedalen och den färdas mer än 2 eller 3 inches innan du känner något motstånd, måste du justera kopplingen. Göra denna justering är inte svårt och du kan göra jobbet själv i ungefär en timme, vilket sparar kostnader för den tid och arbetskraft.

Instruktioner


Hur att justera en Clutch


•  Ta reda på om ditt fordon har en hydraulisk koppling eller kabel drivs innan du försöker göra några justeringar. Om det är hydraulisk, leta kopplingsvätskebehållaren i motorrummet.

•  Ta av locket från kopplingsvätskebehållaren och kontrollera hur låg vätskenivån i tanken. Om det är under 3/4, sedan fyller behållaren med bromsvätska (se tips avsnitt för ytterligare information) och sätt tillbaka locket.

•  Lyft kopplingspedalen med foten genom att dra den mot bilbarnstol och hålla den där under en minut. Många fordon kommer med en självjusterande kopplingen funktion, vilket gör att pedalen att justera när du drar den framåt.

•  Kontrollera justeringen för att se om du är nöjd med känslan av kopplingspedalen när det själv justeras. Om inte, titta under instrumentbrädan och leta stoppmuttern på kopplingsarmen som fäster på pedalen.

•  Lossa muttern med en öppen nyckel, och placera pedalen där du vill att det ska vara. När du har den på plats, dra åt muttern och testa kopplingspedalen igen.

•  Justera eventuellt kvarvarande "play" i kopplingspedalen genom att lokalisera kopplingshuvudcylindern och lossa justeringsmuttern med en öppen nyckel. Ställ inställningsstången där du vill ha den och låsa den på plats genom att dra åt muttern.

Tips och varningar


  • I hydrauliska kopplingspedal, är användning i reservoartankarna att driva clutch.To lokalisera koppling justeringsmuttrar, se din instruktionsbok eller servicemanual för din märke och modell av fordon bromsvätska
  • Låt din motorn svalna innan du försöker göra något mekaniskt arbete för att undvika brännskador eller andra skador.