Sandraktheis.com

Hur man byter en dragstång i en Nissan Altima

När dragstång av Nissan Altima blir böjd, yttrar den sig i styrningen. Även efter en justering, din Nissan Altima ändå inte kommer att spåra rakt. Du kanske ens märker att din styrningen känns instabil eller har överdrivet spel. Den bästa lösningen är att byta ut styrstag. Detta är något en amatör mekaniker kan göra med relativ lätthet.

Instruktioner


•  Köp dragstänger för din Nissan Altima. Se till att de är de som är specifika för din bils årsmodell, eftersom dessa delar kan variera. Dessutom köper namn märke delar istället för de billigare versionerna, vilket kanske inte är så bra och risken är inte värt lite pengar du sparar.

•  Använd en lug nut skiftnyckel för att lossa muttrarna på framdäcken, då jack upp din bil. När du har det säkert stött på pallbockar, ta bort däcken.

•  Ta bort bulten som ansluter Dragstång till styrväxel med en skiftnyckel eller tång, sedan markera positionen för den andra änden av dragstång i stången justeraren med färg eller en markör. Ta ut bulten.

•  Skruva av dragstång med en skiftnyckel eller tång, vilket gör att du håller reda på antalet varv det tar att göra det. Skriv det numret ner med en penna på papper.

•  Överför märken från den gamla slips stång på den nya med en markör eller måla, sedan skruva på plats med en tång eller en skiftnyckel. Dra åt de 34 till 38 fot pounds med en momentnyckel. Sätt i den andra änden av slipsen staven i styrväxeln och sätta i bulten.

•  Upprepa stegen för den andra styrstag. Sätt tillbaka på däcken och dra åt muttrarna till 80 fot pounds med en momentnyckel. Anslut batterikabeln och få din Nissan Altima linje.