Sandraktheis.com

Hur man tar bort övre bärarmarna Bultar på Lastvagnar

Vid byte av övre och undre kulleder i din lastbil, måste du ta bort de övre kontroll arm bultar i färd med att ta bort den övre länkarm för att komma till kulleder. Detta kan göras ganska enkelt med en hylsnyckel och uttag.

Instruktioner


•  Säkra fordonet på en uppsättning jack står. Ta bort hjulet och komma åt kontrollarmen genom att ta bort bromsoket och bromsok bron. Index styrarmsbultarna med en permanent markör för att veta var man ska dra åt dem på ominstallation. Placera muttrarna på en magnetisk bricka för att undvika att förlora dem.

•  Använd en halv-tums enhet hylsnyckel med en 22 mm uttag för att bryta loss muttern på styrarmen montering. Vrid den moturs tills det är för hand, använd sedan din hand för att fortsätta avskruvning och ta bort fästmuttern. Sätt den på en magnetisk bricka eller i fickan för att undvika att förlora den.

•  Ta kammen justemonteringsbult med samma metod. Det är bulten som du tidigare indexeras. Dessa bör vara de enda två skruvarna som håller övre bärarmarna i vissa märken, modeller och år skiljer sig från detta mönster. avlägsna eventuella ytterligare bultar.

•  Dra av den övre styrarmen och ställ den åt sidan. Detta är ett perfekt tillfälle att inspektera den övre styrarmen för korrosion eller skador. Om skadan är överdriven, överväga att byta ut den.