Sandraktheis.com

Hur får man fler miles per gallon Av en lastbil

Hur får man fler miles per gallon Av en lastbil
Försöka få mer miles per gallon av din lastbil bränsle kommer att minska luft pllution och främja en renare miljö. Den stora incitament är naturligtvis det faktum att du kan spara pengar genom att öva goda körvanor och hålla din lastbil kör det toppskick.

Instruktioner


•  Har fordonet trimmad upp regelbundet. En finstämd motorn kommer köra effektivt, och gas körsträcka kommer att öka som följd. Kontrollera luftfiltret ofta. Använda fabriks rekommenderad motorolja och kylmedel ökar körsträcka vidare.

•  Avstå från att ladda upp fordonet med onödig vikt som med extra lastbils rack och överstora däck. Bär inte några objekt i din lastbil som du inte kommer att behöva den dagen.

•  Håll lufttrycket i däcken på den rekommenderade nivån. Se din lastbil servicemanual eller fråga din personal center tjänster att rekommendera din lastbilens krävs lufttryck nivå. Kontrollera trycket regelbundet.

•  Gör det till en vana att stänga av motorn när du kommer att stoppas i mer än ett par minuter, till exempel när du kör in i en närbutik för att få en limpa bröd eller en kopp kaffe. När du börjar, accelerera gradvis, aldrig för fort eller på ett ryckigt sätt. Förutse stopp och låta lastbilen att sakta ner sig i stället vid bekämpning av stoppskylt eller trafikljus.

•  Kör under hastighetsgränsen. Det finns en anledning dessa gränser har fastställts och säkerhet är bara den andra. I själva verket, kör på 40 eller 45 mph är den rekommenderade bränsleeffektivitet hastighet där fordonet ger maximal körsträcka. Använda farthållare är ett bra sätt att spara bränsle på motorvägar. Använd gaspedalen gillt. Accelerera och bromsa ofta garanterade sätt att slösa bränsle.

•  Accelerera innan du kommer till några backar och låta trögheten av fordonet gå så högt som det kan innan accelerera igen.

•  Avstå från tung användning av din lastbil luftkonditioneringsapparater, eftersom detta kan avsevärt sänka din gas körsträcka.

Tips och varningar


  • Överbelastning en lastbil kommer att sätta stress på motor och transmission, bära ner bilen, och naturligtvis, lägre gas körsträcka.