Sandraktheis.com

Hur att justera spänningen på framgaffeln på min Honda Goldwing

Hur att justera spänningen på framgaffeln på min Honda Goldwing
Justering av spänningen på framgafflarna på en Honda Gold Wing beror på år och modell av motorcykeln. Det finns även eftermarknads tillägg eller ändringar som gör fler möjliga med finare inställningar justeringar. Justeringar är till stor del en fråga om personlig preferens. Styvare inställningar uppmuntrar mindre front broms dyk, men också stelnar den övergripande känslan av ritten i den främre änden av cykeln. Justeringar kan skräddarsys för olika situationer, beroende på körförhållanden och cykelbelastning.

Instruktioner


•  Justera gaffeln lufttryck. Ta bort ventilhatten på GL1100, och tillföra luft med användning av en luftkompressor eller handpump, eller avlägsna luft genom nedtryckning av centrum av ventilskaftet tills den önskade trycknivån har uppnåtts. Använd en lågtrycksdäck mätare för att mäta trycket.

•  Använd kompressorn på GL1200 och tidiga 1500-modeller för att minska eller lägga lufttryck på gafflarna. Kontrollerna för kompressorn finns på instrumentbrädan. Vrid nyckeln till "On" för att använda kompressorn

•  Slå inställningen på toppen av gaffeln i den sena GL1500 och GL1800 använder en platt skruvmejsel. Justera till ett högre nummer för en styvare gaffel och mindre broms dyk. Justera till ett lägre nummer för en mjukare och mer komfortabel.

•  Installera en eftermarknaden gaffel eller fjädring kit för att öka gaffel spänningar och få fler justeringsinställningar. Dessa kit finns tillgängliga från många eftermarknads återförsäljare såsom progressiv eller Race Tech.