Sandraktheis.com

Historien av Stereo kassett inspelare

I början av uppfinningen av stereokassettspelare går tillbaka till 1877 då Thomas Edison uppfann den första ljud reproduceraren och inspelare. Stereo kassettbandspelare och sättet vi lyssnar på musik har förändrats dramatiskt sedan dess.

Magnetic Recording


Det sätt dagens stereokassettspelare fungerar är genom magnetisk inspelning, som först utvecklades på 1920-talet. Genom 1930-talet och 40-talet den vanligaste formen av inspelningen var magnetisk inspelning på band och trådar.

Introduktion


Vid den sena 1950-talet en mycket ljusare version, jämfört med vad som användes på 30-talet och 40-talet, infördes. Denna form av kassettbandspelare främst utvecklats för nyheter och filmteam som fanns på vägen.

Kassetter och patroner


I mitten av 1960-talet, olika tillverkare utvecklat olika kassetter och patroner för att göra driften av kassettbandspelare en enklare uppgift. Den första kassetten för att bli allmänt använd var känd som Stereo 8. I slutet av 60-talet, var en kompakt kassett införts av Phillips.

Walkman


På 1980-talet introducerade Sony Walkman för allmänheten. Walkman var en handhållen personlig kassettbandspelare som lyssnade med hörlurar.

BERGSPRÄNGARE


Strax efter Sony introducerade Walkman var bergsprängare släpps till allmänheten samt. Den boom box var en bärbar kassettbandspelare och spelare som hade stora högtalare för ökad volym.