Sandraktheis.com

Hur du ändrar Serpentine Belt på en Chevy 4.3 V6

Hur du ändrar Serpentine Belt på en Chevy 4.3 V6
Den 4,3-liters Chevy motorn har installerats i bilar, lastbilar och Suva € ™ s från Chevy, GMC, Buick, bland andra märken. Den 4,3-liters Chevy är en mångsidig sexcylindrig motor, är mycket pålitlig och gör goda effekt och vridmoment genom varvtalsområdet (det är i grunden en 5,7-liters motor med två av cylindrarna borttagna). Motorn använder ett serpentin bälte system för att köra alla tillbehör anslutna till det, och även om det finns vissa variationer på layouten, är mycket universell på dessa motorer bältessystemet.

Instruktioner


•  Öppna huven på din bil eller lastbil. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteripolen innan något arbete på remmarna. Ta bort fästbulten från batterikabeln änden med en skiftnyckel och ta sedan bort kabeln. Tuck kabeln ur vägen.

•  Leta reda på Serpentine remspännaren på framsidan av motorn. Medan det finns många olika bilar som använder denna motor variant är spännaren alltid är placerad nära mitten av motorn och har en lång arm med en remskiva på änden av den. Vissa modeller av spännare har fyrkantiga hål i spännaren armar (som möjliggör spärrfäste) och vissa inte.

•  Placera en 3/8-tums eller halv-drive spärr i det fyrkantiga hålet på spännaren, om spännaren av din Chevy motor har hål i den. Storleken på hålet varierar från modell till modell, därför måste du försöka spärr i hålet för att avgöra vilken storlek passar. Om spännaren inte har den fyrkantiga hålet i dess arm, placera en hylsa på bulten i mitten av spännhjulet och fäst ett spärrhjul på den.

•  Vrid spännaren moturs och lossa spänningen från remmen. Ta bort remmen från remskivorna och rotera försiktigt spännaren medurs till utgångsläget.

•  Installera en ny rem, efter den ursprungliga bana över remskivorna. Installera inte bältet på spännaren ännu. Stigen är kritisk, så om du inte är säker på bältet banan, kolla ormliknande bältet diagrammet klistermärke som fästs under huven.

•  Vrid spännaren moturs och skjut remmen på spännhjulet. Vrid spännaren medsols, vilket gör att det för att spänna remmen. Tvinga inte spännaren - det kommer att justera till rätt spänning på egen hand.

•  Avlägsna breaker bar från motorrummet, sedan installera den negativa batterikabeln på den negativa batteripolen. Dra åt fästbulten med en skiftnyckel.