Sandraktheis.com

Instruktioner om hur man installerar Broms Controllers

Instruktioner om hur man installerar Broms Controllers
Stoppa bilen, samtidigt som drar en släpvagn, kan vara ganska en pärs om du inte har ett sätt att aktivera trailerâ € ™ s bromsar. En trailer bromsstyrenhet driver släpets bromsar när din vehicleâ € ™ s bromspedalen trycks ner. Utan en bromsregulator, är bromsarna på din bogsera fordon tvingas stoppa vikten av hela riggen som lätt kan orsaka bromsarna överhettas och skapa en farlig situation. Beroende på vikten på din släpvagn, kan detta vara mot lagen i ditt tillstånd. Installera en bromsregulator på din bil för att ta med din rigg till en säker stopp.

Instruktioner


•  Håll fästet för bromsstyrenheten på en fast monteringsyta inuti fordonet som lätt kan nås av föraren. Markera ytan med en penna genom monteringshålen i fästet. Sänk fästet.

•  Sätt i en 1/8-tums borr i en borrmaskin och borra igenom de markerade platser. Håll konsolen till ytan och dra åt skruvarna som medföljer bromsstyrenheten i monteringshålen med en Phillips skruvmejsel.

•  Montera bromsstyrenheten i fästet med de medföljande skruvarna och dra åt den med Phillips skruvmejsel. Hitta din vehicleâ € ™ s bromsstyrenhet ledningar kontakten, oftast under instrumentbrädan på driverâ € ™ s sida. Anslut ledningarna kontakten från bromsstyrenheten i din vehicleâ € ™ s ledningar pluggen tills den snäpper på plats.

•  Hitch din släpvagn till dragfordonet. Anslut säkerhetskedjor och anslut trailerâ € ™ s kabelkontakten i uttaget på baksidan av dragfordonet tills den sitter ordentligt.

•  Justera utgångsstyrning på framsidan av bromsstyrningen till den lägsta inställningen. Kör riggen till en lämplig plats, till exempel en parkeringsplats, där man kan köra långsamt och göra flera test stopp.

•  Kör långsamt framåt och broms till ett stopp. Om inga släpvagnsbromsar känns, justera broms utsignal till en något högre inställning. Upprepa detta steg så många gånger som behövs tills önskad bromsverkan känns. Justera inte utgångsinställningen för hög eftersom släpets bromsar kan greppa under normal bromsning.