Sandraktheis.com

Hur man installerar ett Bromsljuskontakt på en GMC 1994

Hur man installerar ett Bromsljuskontakt på en GMC 1994
De bromsljus på din bil är utformade för att varna förarna bakom dig att din bil kommer att vara långsammare eller stanna. De flesta GMC lastbilar är utrustade med tre bromsljus - två nedre bakljus och ett tak bromsljus, ibland kallas de "Cyclops". Bromsljuskontakten bordar en krets som sänder en manuell signal till alla bromsljus, aktivera dem genom användning av bromspedalen. Enkelt att trycka ner bromspedalen skickar signalen; släppa det visar dem. Bromsljuskontakten på 94 GMC är tillgänglig och kan bytas ut av fordonsägaren, om han vet vad man ska leta efter och har några enkla verktyg.

Instruktioner


• 


Koppla batteriets minuspol skyddar mot oavsiktliga kortslutningar.
Placera fordonet i ett väl upplyst område. Efter inställning av nödbromsen och med fordonet i parken eller neutrala, koppla bort batteriets minuspol.

• 


Använd en ficklampa för att hitta växeln under instrumentbrädan.
Öppna förarsidans dörr och ligga bakåt på brädan, tittar upp på platsen av bromspedalen spaken (bromsbelägget är ansluten till den nedre delen av spaken). Använd en ficklampa eller drop-ljus för att se det klart. Mot toppen av spaken ser du bromsljuskontakten, en liten, plast, rektangulär låda som vilar mot bromshandtaget. Området kan vara tät för att arbeta i, så tryck försiktigt några kablar eller små selar åt sidan (band dem tillfälligt, om det behövs).

•  Ta bort fästklämman som håller brytaren till bromsspaken (den lilla metallklämma). Du kan använda små nyfikna rörelser med spårskruvmejsel - klippet kommer att glida fritt.

•  Koppla den elektriska kontakten (den lilla platta vävstol). Tryck in kontakten i botten och dra rakt ut. Placera den så att den går tillbaka på samma sätt.

•  Ta växeln genom att koppla den från tryckstången. Det kommer knäppte när du drar tillbaka på det. Placera den nya på den lilla styraxeln; köra den framåt och kläm till tryckstången. Anslut den elektriska kontakten genom att trycka ner den tills den ligger an. Refasten fästklämma.

•  Tryck och släpp upp bromspedalen flera gånger medan en assistent står på baksidan av fordonet och bekräftar att bromsljusen är alla fungerar. Obs: den lilla omkopplaren nippel som vilar mot broms hävarmen kan justeras genom att trycka den hårt tills det klickar på en annan position. Denna justering styr "kasta" eller längd av resor.

Tips och varningar


  • Om området verkar snäva att arbeta i, lossa rattstången bultarna och flytta kolumnen bort från broms hävarmen kan frigöra utrymme att manövrera.
  • Kontrollera att omkopplaren aktiveras och bromsljusen tänds när bromsbelägget är ännu bara lätt beröring.