Sandraktheis.com

iPhone Wi-Fi misslyckas

iPhone Wi-Fi misslyckas
Flera frågor kan orsaka din iPhone Wi-Fi för att misslyckas. Ofta är problemet inte med iPhone själv, men med det nätverk som du försöker ansluta. Men iPhone Wi-Fi-receptorn och intern sändande programvara kan också glitch. Du kan felsöka problemet genom att se först till att ditt nätverk är inte roten till problemet och sedan vidta åtgärder för att korrigera din iPhone programvara.

Nätverk


Innan du drar slutsatsen att telefonen inte fungerar, kontrollera din Wi-Fi-nätverk. Det enklaste sättet att kontrollera är att testa ett annat Wi-Fi-aktiverad enhet, exempelvis din dator. Om denna enhet kan anslutas, är problemet med telefonen. Om inte, är ditt nätverk det antagligen. Om du är hemma, se till att din router och modem är inkopplade och att inga andra föremål som kan orsaka störningar, såsom en babyvakt. Flytta närmare källan till signalen för att du inte är utom räckhåll. Om du använder Wi-Fi, se till att du har angett rätt lösenord och behöver inte betala för tjänsten.

Inställningar


Om ditt nätverk är inte problemet, kontrollera att du iPhone Wi-Fi-inställningar. Kontrollera att Wi-Fi är aktiverat genom att knacka appen Inställningar och sedan knacka Wi-Fi. Återställa Wi-Fi kan ibland åtgärda ett problem, så vrid Wi-Fi, vänta 30 sekunder och sedan slå på den igen. Knacka det nätverk som du vill ansluta och ange lösenordet, om det behövs. Ta också bort alla yttre fall som kan störa din mottagning, och ställ in iPhone på en plan yta för att se om Wi-Fi-blockeras av din hand medan du håller den.

Starta och Reset


En programvara hicka kan störa iPhone förmåga att tolka Wi-Fi-uppgifter. Ofta kan du korrigera detta genom att starta eller återställa iPhone, precis som mindre strax på en dator. Fullt strömmen iPhone genom att hålla ner vilo- / väckningsknappen tills det röda skjutreglaget visas. Skjut knappen för att driva telefonen, vänta 30 sekunder och sedan ner vilo- / väckningsknappen för att slå på den igen. Om det inte hjälper, utför en hård återställning genom att trycka och hålla ner vilo- / väckningsknappen och hemknappen tills Apple-logotypen visas. Du kommer att förlora en del personliga inställningar.

Uppdatera och återställa


Wi-Fi-frågor brukar inte kräva drastiska lösningar, men om du fortsätter att ha Wi-Fi-misslyckanden, kan du behöva uppdatera eller återställa din iPhone programvara. Uppdateringar kan fixa kända problem, så det är alltid en bra idé att ladda ner dessa uppdateringar regelbundet. För att göra detta, ansluta din iPhone till datorn, öppna iTunes, klicka din iPhone namn i den vänstra kolumnen under "Enheter" och klicka på "Sök efter uppdateringar" i mitten av skärmen. Om allt annat misslyckas, återställa din iPhone till fabriksinställningarna genom att klicka på "Återställ" under "Sök efter uppdateringar." Detta kommer att radera allt och installera standardprogramvaran, så det borde fixa någon programvara glitch. Om du fortfarande har problem kan du behöva skadad hårdvara, vilket kräver en iPhone specialist.