Vad skulle hända om en Timing Belt Halkade?

Kuggremmar kan vara tyst, smidig och billig att tillverka och ersätta, men du kan inte låta bli att ifrågasätta logiken i att använda en bit gummi för att ansluta de två mest vitala roterande komponenter i din motor. Lyckligtvis har de flesta kuggremmar ger gott om förvarning innan de antingen knäppa eller misslyckas helt; i denna mening, kan de symtom som följer med en hoppade tand vara något av en välsignelse i förklädnad.

Grundläggande Underlåtenhet


Kamrem misslyckande finns i tre smaker: stretching, slitna tänder och knäppa, i allmänhet i den ordningen. Alla kuggremmar sträcka, och de flesta av den sträckan sker ca 15 minuter efter installation. En fjäderbelastad spännaren håller bältet tätt, men efter ett tag spännaren kommer att köras av resor och bandet kommer att gå slack. Samtidigt kommer metalltänder på cam och vev kedjehjul långsamt avrunda kanterna remtänderna, vrida dessa fiffiga tänderna i sorg små gupp. Detta, i kombination med bältes slack, kommer att orsaka vevaxeln att dra inför kamaxeln. Den "fördröjande" av kammen orsakar ventilerna att öppna och stänga senare än de borde.

Avgasrök


Överskott avgasrök, eller snarare ett moln av svart rök som stinker av oförbrända gaser, är en ganska bra indikation på att något har gått snett med kamremmen. När kamaxeln retarderar med några grader, kommer inloppsventilen att öppna och stänga väl efter det borde. Detta kommer snabbt dumpa trycket från förbränningskammaren, vilket resulterar i en ofullständig bränsleförbrukning och råa kolväten flyr från avgasporten. På en datorstyrd bil, kommer syresensorn detekterar detta överskott av bränsle och datorn kommer att minska mängden bränsle som insprutas för att kompensera. Åtminstone får du en check motorn ljus och en "rik tillstånd" kod från datorn.

Strömavbrott


En motor som inte brinner alla dess bränsle inte gör den makt som det borde vara, men det är inte det enda som händer här. Tryckfallet från öppning och stängning sent ventil innebär att din motor kommer att uppleva en förlust vid makten helt enkelt beror på den förlorade komprimering. Gammal, kommer sträckta kuggremmar göra samma sak, om än i mindre utsträckning och så progressivt som du kanske inte märker det bortsett från det faktum att motorn inte känns så lysande som det brukade.

Feltändning och svårigheter att komma igång


Vad allt detta lägger till upp till är en liten sak mekanik kallar "misständning." En feltändning kommer att leda till något mindre än perfekt förbränning, och det är uppenbarligen fallet när dina ventiler inte öppnar i tid. Många motor problem kan orsaka en encylindrig feltändning, men ett bälte som har hoppat en tand kommer att orsaka varje cylinder misstända. Vid någon punkt kommer motorn misständer så illa att det heller inte kommer att köra eller startar inte. Svårt start, kombinerat med en förlust av makt, tunga motorvibrationer som en följd av misständning och rå bränsle spyr från motorn är de mest klassiska tecknen på en motor som har hoppat timing.

Klick, klick, Boom


Om du misstänker att din motor har hoppat timing, inte bara låta det gå och hoppas på det bästa. När motorn hoppar en enda tand, det är bara en tidsfråga innan den gör det igen och lämnar dig strandsatta eller sämre. Åtminstone, kommer du vill göra en del efterforskningar och ta reda på om din motor är en "störning" designen. Om bältet eller en kedja snaps på en störning motor, kommer kolvarna krascha in de öppna ventilerna och din motor kommer självförstörande som en före detta barnstjärna på en vodka destilleri.articles connexes