Sandraktheis.com

Felsökning en LCD-TV med Dead Pixels

Felsökning en LCD-TV med Dead Pixels
Din LCD-TV fungerar som mittpunkten i din mediaupplevelse. Fastnat pixlar kan mar denna erfarenhet, skiner som lysande fläckar i ansiktet av din underhållning. Till skillnad från döda pixlar, där hela pixel misslyckas och blir svart, är fastnat pixlar starkt upplyst och kan repareras antingen genom programvara eller en bra säcken.

Förberedelse för reparation


Innan du ger dig ut för att fixa din fast pixel, se till att det är problem med själva skärmen. Rengör försiktigt skärmen med en mjuk trasa och skärmrengöringsmedel, var noga med att spraya rengöringsmedel på trasan och inte på själva skärmen. Testa sedan skärmen med olika ingångs medier som din dator, videospel och TV. Om de fastnat pixlar är konsekvent, är problemet verkligen skärmen. Om problemet förändras med media, kan problemet vara ingångs media eller en felaktig anslutning.

UDPixel och JScreenFix


Om du har verkligen en fast pixel, finns det två alternativ för att fastställa det som inte kräver faktiskt peka på skärmen. UDPixel är en fri programvara verktyg som lokaliserar fastnat pixlar och orsakar alla pixlar runt dem för att snabbt växla mellan olika färger. Efter några timmar, kan den fast pixel lösas. Du kan också använda JScreenFix, ett webbaserat program som förvandlar alla skärmpunkter på och av vid ungefär 60 gånger per sekund. Detta kan också lösa problemet efter en tid.

Fabriksåterställning


Du kan också försöka att återställa din TV till fabriksinställningarna. De exakta steg denna process varierar från en tillverkare och en modell till nästa, så du måste rådfråga din bruksanvisning för mer information. Om Boken innehåller inte denna information, bör teknisk personal din tv tillverkarens kunna gå igenom processen.

Manuella metoder Reparations


Om skärmen fortfarande fastnat pixlar, kan du försöka manuell reparation. Innan du försöker manuell reparation, underrättas du riskerar att skada skärmen, bryta fler pixlar och upphäver garantin. Det finns tre metoder för att reparera de pixlar: tryck, gnugga och knacka. För att använda påtryckningar, hitta en kulspetspenna eller en tråkig penna och en tvättlapp, och vik tvättlapp över. Sedan stänger av tv, sätta duk över det drabbade pixel och applicera lätt tryck endast till det området med hjälp av pennan. För gnugga metoden, försiktigt gnugga på pixel med ett finger tills den återställs. För gängmetoden, slå på tv: n och vrid den till en svart display för att lokalisera pixeln lättare. Tryck sedan på på det försiktigt med en kulspetspenna eller annat litet, trubbigt föremål. Om någon av dessa metoder har fungerat, ska du se fastnat pixlar fungerar ordentligt igen.

Om allt annat misslyckas


Om dessa metoder inte fungerar, har du mycket få alternativ. Om din tv är fortfarande under garanti, kan du kontakta tillverkaren för att se om reparation eller utbyte. Även om det är, kan tillverkaren vägrar att vidta åtgärder om inte problemet pixel når ett visst tröskelvärde baserat på antal döda pixlar och deras placering. (Dåliga pixlar i mitten av skärmen anses allvarligare.) Om det inte är, kan kostnaden för professionell reparation för döda pixlar vara oöverkomliga. I dessa fall kan din enda val är att leva med de fastnat pixlar, eller byt tv helt.