PO751 felkod på en '97 Ford Taurus

Ford Motor Company släppt en helt ny sedan och kombi 1986 känd som Ford Taurus. Det bar en radikal aerodynamisk design som sällan ses på denna sida av världen - särskilt för en sedan eller kombi. Taurus blev snabbt en amerikansk favorit, och användes även som officiell cop bil i flytten "Robocop". Från 1992 till 1996, var det den mest sålda bilen i USA marknaden. Genom årsmodell 1996, alla produktionsmodeller från Ford kom med ombord-diagnostik II, som var en avancerad version av diagnossystemet används tidigare. Detta system gör mekanik för att dra upp till hundratals felkoder relaterade till motor, drivlina, utsläpp och även bromssystemet. Om din 1997 Ford Taurus har satt felkoder P0751, innebär att det finns ett fel med styrkretsen inom transmission, och du sannolikt har upplevt överföringsproblem också.

Vad P0751 Medel


P0751 betyder att det har skett ett fel upptäckts i samband med skiftmagnet nr 1. Denna kod bara ställas in om det här felet har upptäckts minst två gånger, medan fordonet kör och solenoiden utlöses på för en av olika växling funktioner av transmissionen.

Orsaken


Normalt denna kod betyder att antingen skift magnet nr 1 har misslyckats och har fastnat i läget, eller så finns det ett ledningsfel mellan PCM och solenoiden. Felet kan också vara relaterade till tätningen på solenoiden, eller det kan vara ett misslyckande med ventilen styr inne i ventilhuset. I sällsynta fall har PCM misslyckats, men det är mycket begränsad och kommer normalt att resultera i andra felkoder också.articles connexes