Sandraktheis.com

Hur man tar bort en Mustang Bakaxel

Bakaxeln på en Ford Mustang vänder bakhjulen. Denna axel har många olika interna komponenter som kan skadas under körning, och kunde göra fordonet inte kan köra. Om axeln har problem, är sedan ett enkelt sätt att komma åt de interna komponenterna för att ta bort axeln från bilen, så att du kan enkelt arbeta runt hela enheten.

Instruktioner


•  Sätt transmissionen till neutralläget. Placera stoppklossar runt framhjul Mustang, lyft sedan upp den bakre änden med domkraften. Sätt jack står nedanför chassit och bakaxeln, sedan sänka domkraften. Unbolt bakhjulen med däck järn och dra dem på axeln.

•  Unbolt vingla bar fästet från ramen med 3/8-tums harskramla och ingångar. Unbolt spårfältet locket från den bakre änden med hjälp av 3/8 tums Ratchet och uttag, dra sedan bort av axeln. Unbolt spårfältet från suspensionen med halv-tums Ratchet och uttag och en U-nyckel.

•  Sätt tillbaka domkraften under mitten av bakaxeln. Lyft upp domkraften så att det stödjer den bakre änden men inte lyfta upp baksidan av Mustang. Skruva loss övre länkarm från bakfjädringen använda 1/2-tums Ratchet och uttag och en U-nyckel. Unbolt de nedre stötdämparfästen från axeln med hjälp av en fast nyckel och halv-tums Ratchet och uttag.

•  Lyft upp axeln med domkraften så axeln är avstängd av jack står. Dra jack står ut från undersidan av axeln, sedan sänka domkraften så spänningen släpper från fjädrarna. Dra fjädrarna ur bakvagnen.

•  Unbolt de bakre armarna från axeln med hjälp av 1/2 tums Ratchet och uttag och en U-nyckel. Koppla bakbromsen linje från axeln med hjälp av en rad skiftnyckel. Koppla bort drivlinan från axeln med hjälp av en U-nyckel. Sänk axeln med domkraften och dra sedan ut axeln och bort från undersidan av Mustang.