Sandraktheis.com

Hur du tar de foton som en iPod utan att ta bort dem

Den iPod touch fjärde generationen är mycket lik en iPhone, med det undantaget att den inte ringa eller ta emot samtal. Den gör allt annat iPhone gör: spelar filmer, ansluter till Internet, inrymmer appar och tar foton med två kameror. Att få bilder från din iPod till datorn - och sedan ut i resten av världen - är enkel, och överföra dina foton inte bort dem från enheten.

Instruktioner


•  Förvandla din iPod på och se till att du har några bilder på enheten. Tryck på "Bilder" ikonen på startskärmen för att se till att du har ett album som heter "Min skiva" om du har tagit bilder. Detta är viktigt för att överföra eftersom datorn måste erkänna iPod som en kamera, vilket den inte kan göra om du inte har tagit några bilder.

•  Anslut iPod till datorn med den medföljande USB-kabeln. Fäst den platta, breda änden av kabeln i botten av din iPod och den andra änden i en ledig USB-port på datorn. Vänta några sekunder för datorn att känna igen enheten. En Mac upptäcker automatiskt iPod och lanserar iPhoto; en dator med Windows Vista eller 7 bör också, men om en "Autoplay" fönstret inte visas, se avsnittet Tips. Mac-användare fortsätter till steg 3; PC-användare gå direkt till steg 4.

•  Klicka på din iPod på den vänstra sidan av iPhoto för att se de bilder du har lagrat på enheten. Klicka på "Importera alla" i det nedre högra hörnet för att överföra varje bild från din iPod till iPhoto. Se till att "Radera efter import" inte är markerat och klicka på "Nästa". Bilderna kopieras till datorn och originalen kvar på din iPod.

•  Klicka på "Importera bilder och videor med Windows" i fönstret Spela upp automatiskt för att kopiera bilder från dig iPod till din dator. Skriv en rubrik för den serie av bilder, om så önskas; om du inte sätter en titel, eller "tag" och sedan Windows tilldelar automatiskt bilderna ett namn baserat på datum och typ av enhet.

•  Klicka på "Import" och vänta medan Windows kopierar bilder till datorn. Se till att kryssrutan bredvid "Erase efter import" inte kontrolleras så att bilderna kommer att finnas kvar på din iPod.

Tips och varningar


  • Om Windows inte känner igen din iPod som en kamera när du kopplar in den, måste du aktivera beteendet i Windows. Anslut din iPod till datorn, klicka på "Start" och öppna "Kontrollpanelen." Klicka på "Maskinvara och ljud" och "Autoplay" och sedan bläddra ner tills du ser "Enhet". Klicka på din iPod och sedan "Autoplay" istället för "Gör ingenting." Mata ut enheten och anslut den igen.