Sandraktheis.com

Hur man gör en Glasfiber Car Body

Hur man gör en Glasfiber Car Body
Glasfiber karosspanelerna ger styrkan i aluminium samtidigt avsevärt minskar bilens totala vikt. Du kan göra glasfiber karossdelar hemma för att ersätta skadade paneler efter en olycka samt ersätta befintliga paneler att anpassa ditt fordon. Du kan också spara pengar att göra din egen glasfiber paneler över inköps paneler i detaljhandeln. För att göra din egen glasfiber panelen, behöver du bara några leveranser och några dagar.

Instruktioner


•  Dra försiktigt designen och notera måtten på dina befintliga karosspaneler. Om du anpassar panelerna, kan du designa den hur du vill inom gränserna för bilens dimensioner. Den viktigaste designen aspekt är placeringen av anslutningen av panelen till bilen. Detta måste vara precis som aktiepanelerna.

•  Forma frigolit blocket i en form för din panel. Använd ett rakblad eller kniv för att ta ut de stora bitar och 180-grit sandpapper för att jämna ut det. Täck frigolit med ett jämnt lager av Bondo och låt det torka. När frigolit är torr, sand det smidigt med 220-slippapper.

•  Applicera polyestergrund över Bondo i ett jämnt lager. Låt primern torka innan slipning. Torktider varierar enligt tillverkaren; följ instruktionerna noggrant. Sand primern med 220-grit sandpapper för att starta och fortsätta att slipa med finare grits. Avsluta med våtslipning med 1000-grit sandpapper.

•  Vaxa gjutformen gång om dagen i tre dagar. Detta kommer att säkerställa en tät förslutning och en slät yta för att lägga glasfiber och harts. Täck formen med tre lager av verktygs gel, och låt det bli klibbig. När gelén väl är klibbig, borsta hartset direkt ovanpå den.

•  Separera glasfiber till trådar. Se till att det inte finns några stora bitar av anslutna glasfiber. Fastställa glasfiber direkt ovanpå på hartset, och använder en vals för att avlägsna luftbubblor. Varva hartset och glasfiber sex gånger för att säkerställa en tjock kroppspanel. När torr, bända panelen ur formen med en trä blandningspinne. Använd en rakkniv för att avlägsna eventuella utstickande glasfiber.