Sandraktheis.com

Hur man installerar Broms Skor & Pads

Hur man installerar Broms Skor & Pads
Bromsklossar och kuddar är viktiga komponenter i fordons bromssystem. Ungefär hälften av alla biltillverkare använder fortfarande trumstil bromsar för bakhjulen. Konstant friktion orsakar skor och kuddar för att slitas ut, så de måste kontrolleras och ändras när de visar tecken på stort slitage. Vid service främre skivbromsar är ganska lätt, kan de bakre bromstrummor vara svårt utan specialiserade verktyg tillverkade speciellt för dem.

Instruktioner


Broms Skor


•  Lossa bakre hjul lug nötter, jack upp bilen och ta av däcket. Arbetet med endast ett hjul i taget. Bromstrumman ska glida ganska lätt efter att ha visat den yttre kanten av trumman med en hammare för att lossa den. När trumman är avstängd, kommer du att se de högra och vänstra bromsskor som måste avlägsnas på vardera sidan av bromsaggregatet, hålls ihop vid toppen av returfjädern. Använda fjäderborttagningsverktyget, ta av returfjädern ligger strax nedanför cylindern på toppen av hjulet. Detta är den första av tre fjädrar som måste tas bort bromsbackarna.

•  Ta av den andra våren från bromsbackarna, en som förenar dem i botten, med fjäderborttagningsverktyg. Sedan, med hjälp av hållarklämman verktyg, ta bort håll klipp som håller skorna på hjulenheten. Vrid klippet verktyget moturs för att lossa och ta bort klippen, finns på varje bromsskon, halvvägs mellan toppen och botten av skon. Håll håll klipp och fjädrar åt sidan för nu använda de nya bromsbackar.

•  Dra bromsbackarna utåt från axeln och ta bort dem från hjulet. Den tredje och sista våren, bromsjusterings, kan nu tas bort skorna och lägga undan med de andra. Koppla nödbromsen från höger bromsskon genom att bända upp på ringen håller skon till nödbromsen armen med hjälp av en skruvmejsel. Kontrollera bromstrumman mot specifikationer i bruksanvisningen och har det återuppstått vid behov. En bromstrumman kan återuppstått flera gånger innan den byts ut. Kontrollera med en certifierad broms mekaniker för mer information.

•  Spraya bromsen renare på alla synliga ytor för att eliminera caked-on bromsdamm. Applicera nondrying silikonbroms glidmedel till de sex kontaktpunkter görs där de tre uppsättningar av fjädrar röra hjulenheten; slitmärkena är väl synlig.

•  Sätt i stiftet från nödbroms armen i den nya högra bromsskon. Fäst justeringsfjädern till både nya skor och dra isär dem för att passa runt axeln. Skruva i hållaren klipp för båda skorna, använd sedan våren borttagningsverktyg för att ersätta fjädern längst ned i skorna och returfjäder upptill.

Bromsklossar


•  Lossa de främre lug nötter, jack upp bilen och avsluta lyfter framhjulet. Skivan och okanordning är synliga när däcket har avlägsnats. Använd insexnyckel för att lossa bromsok montering bultar. Caliper bultar ligger oftast på baksidan av bromsok montering, en på toppen av bromsok mekanismen och en på undersidan. Ta bort skruvarna moturs. Rådfråga din instruktionsbok för rätt storlek bulten.

•  Lyft broms kolvsok från resten av bromsok montering och inspektera den för läckage. Ställ broms kolvsok åt sidan för nu, är noga med att inte skada tryckslangen fäst vid den. Skivan, eller rötor, är synlig genom bromsok mekanismen som finns kvar på hjulaggregatet. Bromsbeläggen är också synliga, på vardera sidan av rotorn.

•  Ta bort de gamla bromsbeläggen, behålla den slammeranordning för den nya uppsättningen av dynor. Den slammeranordningen är helt enkelt en stödramen som hakas fast på dynorna. Kontrollera rotorn för ovanliga slitagemönster och har det vänt om det behövs. Detta är en malningsprocess, liknande trumma resurfacing, som återställer rotorn driftsdugligt skick, och kan utföras flera gånger innan rotorn behöver bytas. Rådfråga en certifierad broms mekaniker för mer information.

•  Tryck kolven öppna på bromskolven oket med hjälp av C-klämma, återigen var försiktig så att du inte skadar tryckslangen. Placera en sida av C-klämman på kolven, med användning av en gammal, för att skydda det, och placera den andra sidan av den C-klämman utanför kolv bromsok, vrida klämman tills kolven är helt nedtryckt.

•  Fäst anti skallra hårdvara på de nya dynorna och installera kuddarna i bromsok montering, sedan ersätta kolvsok över dynorna. Applicera en liten mängd broms glidmedel till varje bromsok fästbult för att se till att bromsok enheten glider fritt. Bolt broms kolvsok på okanordning. Se till bromsok montering glider fram och tillbaka som det ska.

Tips och varningar


  • För att upprätthålla säkerheten, alltid följa de specifikationer som anges i din instruktionsbok för att ersätta skor och kuddar när fodret blir för tunt. Kontrollera också trum- och rotor foder regelbundet.
  • Främre bromsarna slits snabbare än bakbromsarna, så kontrollera dem regelbundet för säkerheten.