DirecTV Vs. Dish

Satellit-TV, även känd som mycket liten apertur Television (VSAT), är en effektiv teknik för folk som bor i områden där en infrastruktur kabeldistributionsmarkbaserade är inte tillgänglig. Satellitsystem införliva en liten parabolantenn, erforderlig kablage, plus en mottagare (även känd som en set-top). I den amerikanska satellit-tv marknaden, finns det två huvudkonkurrenter, Dish Network (tidigare känt som Echostar) och DirecTV. Tillsammans dessa företag att hantera nästan 70 procent av alla satellitabonnenter i USA.

Programmering


Dish Network (eller helt enkelt "Dish") och DirecTV (eller "direk") erbjuder liknande programmering ytligt; Men det finns också några betydande skillnader mellan de två. Dish tenderar att fokusera på försäljning och operativ inter mellan användarna och dess nätverk, medan direk fokuserar sina insatser på ytterligare specialprogrammering, speciellt betala per-view händelser. Båda nätverk erbjuder HD-nivåer, särskilt inriktad på kunder som har åtagit sig att ha stor skärm, hemmabio system.

Pris och installation


Båda programföretag erbjuder olika nivåer av programmering. Från och med 2009 erbjuder Dish innehåll från 55 allmänna kanalerna för $ 24,99 per månad, en premie tier erbjuder mer än 290 kanaler på en månadskostnad på $ 87,98 per månad. DirecTV i sin tur erbjuder sina grundläggande 50-plus kanalversion till ett pris av $ 29,99 per månad ända upp till sitt främsta tier som erbjuder 200-plus kanaler till ett pris av $ 54,99 per månad. Båda företagen har lokala återförsäljare / distributörer som hanterar installation och kundservice. Därför, beroende på viss återförsäljare / distributör, kunde installation av ett nytt system vara fri, eller det kan kosta långt över $ 100 för en enkel systeminstallation.

Broadcast Signal


I allmänhet är VSAT sändningar kvalitet bra; Det finns dock ett par "gotchas" som en kund bör vara medveten om innan du bestämmer sig för antingen service. "Liten bländare" en liten skål. Integrerad i skålen komponenten är ytterligare aktiva system som kallas växlar som "se" sändningssignalen, sedan omvandlar, förstärker och levererar den till mottagaren, som är ansluten till TV: n. Kvaliteten på bilden är direkt proportionell mot förstärkningen hos denna signal. Så, om terrängen begränsar fysiskt skålen förmåga att se "markavtryck" tydligt, såsom kluster av höga träd, eller om ditt hus är under en ås linje som hindrar line-of-sight, signalvinsten kommer att påverkas negativt. För det andra, om du bor i en regnig region som Pacific Northwest, kommer du förmodligen inte att njuta satellit-TV eftersom "regn fade" regelbundet kan begränsa eller blockera signalen helt.

Mottagare / DVR


Både Dish Network och DirecTV erbjuda icke-inspelning som toppar samt versioner Digital Video Recorder (DVR). Eftersom så många kunder idag förmodligen spendera större delen av sin tid utanför hemmet, kan använda en DVR skapar ett sätt att spela in och spara intressanta programmering ses senare. Båda bolagens skuldsättnings DVR som försäljnings perk av deras tjänster, så du kan eller inte kan behöva betala extra för en av dessa enheter.

Kundservice


Kundtjänst både skålen och direk innebär en aldrig sinande trek genom olika produkterbjudanden, innan en abonnent kan få tag på någon som kan hjälpa till med ett problem. I allmänhet är det mest effektiva sättet att hantera en fråga att skicka ett mail, men om ditt system plötsligt slocknar av någon anledning, kommer den typiska kundservice svar varken snabb eller tillfredsställande.

Satellitte Internet


I den sista 10 åren Dish och direk har både lanserade "Satellite Internet" produkter. Denna förmåga är baserad på samma signal-mottagare (eller router) begränsningar, i termer av linje-of-sight-anslutning. Dessutom är datakomponenter kräver typiskt en separat skål. Datahastigheter för satellit Internet är typiska för andra konkurrerande trådlösa system, och varje företag erbjuder differentierade paket. Till exempel erbjuder Dish uppladdning / nedladdningshastigheter på 128 kbps / 512 kbps på $ 49,95 per månad, 200 kbps / 1.0 Mbps på $ 69,95, och 256 kbps / 1,5 Mbps på $ 79,95, medan direktor hastighet / kostnadseffekter är ungefär samma.articles connexes